Νεκρός ο πεζοπόρος στην Γκαμήλα, θανατηφόρο ατύχημα στο Λεωνίδιο, αγνοείται πεζοπόρος στην Κρήτη

gamila
Οι πλαγιές απ' όπου ανεβαίνει το μονοπάτι από Μονή Στομίου για Ξερόλουτσα και καταφύγιο. Σε κύκλο το λούκι που τραβερσάρει το μονοπάτι. Από αριστερά οι κορυφές Πλόσκος, Αστράκα (απέναντι στο βάθος) και Λάπατος.

Δυο ατυχήματα και τα δυο θανατηφόρα είχαμε αυτό το Σ/Κ.

Το πρώτο στη Γκαμήλα, από πεζοπόρο που ανέβαινε το μονοπάτι από τη Μονή Στομίου στη Ξερόλουτσα και το καταφύγιο και είχε πτώση. Η πτώση έγινε στο γνωστό σε όσους έχουν περπατήσει εκεί σημείο, όπου το μονοπάτι τραβερσάρει ένα σύντομο, αλλά αρκετά απότομο λούκι (30-35º) που καταλήγει πολύ χαμηλότερα και συνήθως κρατά χιόνι μέχρι και τον Ιούνιο. Το ατύχημα έγινε το Σάββατο το πρωί, η αναζήτηση του ξεκίνησε το μεσημέρι και τελικά βρέθηκε, δυστυχώς νεκρός, σήμερα το πρωί.

Το δεύτερο ατύχημα έγινε σε ένα δημοφιλές αναρριχητικό πεδίο, το Λεωνίδιο, όπου αναρριχητής είχε πτώση που προκάλεσε θανατηφόρο τραυματισμό. Τα αίτια και οι συνθήκες της πτώσης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Τέλος, στην Κρήτη, αγνοείται από την Τρίτη ο Πολωνός Αndrzej Weber. Ο Αndrzej Weber έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων το Σάββατο 06.04 και στην συνέχεια πήγε με ΚΤΕΛ προς τα νότια της Κρήτης, στα Λευκά Όρη. Το τελευταίο σημείο που τον είδαν ήταν στη Σούγια όπου σχεδίαζε να κάνει τη διαδρομή Ε4 μεταξύ Χώρας Σφακίων και Σούγιας ή ίσως και προς Παλαιόχωρα. Ο Αndrzej είναι 64ων ετών, 1.94 ύψος, κοντά γκρίζα μαλλιά, πράσινο-γκρι μάτια. Ήταν ντυμένος με αθλητικά ρούχο (σκούρο παντελόνι,μπλε μπουφάν) Είχε ένα σακίδιο με τουριστικό εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, γκαζάκι). Εάν κάποιος έχει δει τον Andrzej η έχει οποιαδήποτε πληροφορία, ας επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: olga.anna.weber@gmail.com.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...