Νέα χειμερινή γραμμή στην Πλάκα του Zerf

o stefanos karantinakis sthn plaka zerf
Ο Στ. Καραντινάκης οδηγεί. Φωτό: Χρ. Τσούτσιας.

Μια νέα, υψηλής δυσκολίας διαδρομή, ανοίχτηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στην Πλάκα του Zerf, στον Όλυμπο.

Συγκεκριμένα, οι Χρ. Τσούτσιας, Αλ. Κωνσταντινίδης και Στεφ. Καραντινάκης άνοιξαν στις 23/12/22 μια νέα γραμμή στη Β.Δ. της Πλάκας του Zerf και της έδωσαν το όνομα «Αισιόδοξοι». Η νέα διαδρομή ξεκινά από την Botteri – Νάτση, φεύγει δεξιά και χρησιμοποιεί στην τρίτη σχοινιά το ρελέ της «Γιαγκούλας» και κατόπιν γυρνά αριστερά στο εντυπωσιακό δίεδρο της Botteri – Νάτση.

skala diadromi aisiodoxoi
Ο Αλ. Κωνσαντινίδης στο χαρακτηριστικό δίεδρο. Φωτό: Χρ. Τσούτσιας

Η σχοινοσυντροφιά το εγκατέλειψε όταν ο πάγος εξαφανίστηκε (αν και υπήρχε πάγος δεξιότερα, δεν υπήρχε χρόνος) και τελικά φεύγοντας ακόμα αριστερότερα (από το χαρακτηριστικό πιλιέ αριστερά της ορθοπλαγιάς) βγήκε στην κορυφογραμμή νύχτα πια, από μια ράμπα χιονιού 50º, Μ1/2.

sthn exodo tis diadromis aisiodoxoi sthn plaka zerf.
Νύχτα στην έξοδο.

Η σχοινοσυντροφιά ξεκίνησε αρχικά με σκοπό να επαναλάβει 1η χειμερινή την Botteri – Νάτση (το χαρακτηριστικό δίεδρο αριστερά της Zerf), κάτι που ήδη είχε επιχειρήσει δυο – τρεις φορές ο Αλ. Κωνσταντινίδης, αλλά χωρίς να τη βρίσκει σχηματισμένη.

Sth diadromi aisiodoxoi sthn plaka zerf ston olympo
Οι Αλ. Κωνσταντινίδης και Στεφ. Καραντινάκης στη ράμπα της εξόδου. φωτό: Χρ. Τσούτσιας.

Συνολικά η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά 300 μέτρα (ανάπτυγμα περίπου 500!), με τις πρώτες πέντε σχοινιές να έχουν τις δυσκολίες, ενώ η πιο δύσκολη σχοινιά της (η 5η) είναι ένα γεμάτο M5/M5+.

skitso tis diadromis aisiodoxoi

Την προηγούμενη μέρα η σχοινοσυντροφιά επανέλαβε την G. Schwab – N. Agliardi στην ανατολική του Στεφανιού.

G. Schwab - N. Agliardi
Στην G. Schwab – N. Agliardi. Οδηγεί ο Χρ. Τσούτσιας.
SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...