Μεγάλη συγκέντρωση στη Χαλκίδα για τη σωτηρία της Δίρφης

sygentrosi sth xalkida enantia sta aiolika

Σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην παραλία της Χαλκίδας, εκατοντάδες φίλοι της φύσης, πεζοπόροι, ορειβάτες και κάτοικοι της Εύβοιας, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια για την ολική καταστροφή του νησιού της Εύβοιας, αλλά και της Σκύρου, από τις αλόγιστες εγκαταστάσεις της βιομηχανίας των αιολικών.

sygentrosi enantia sta eolika sth xalkidaΗ συγκέντρωση έγινε με αφορμή την άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για 51 ανεμογεννήτριες ύψους 150+ (!) μέτρων στο κεντρικό τμήμα του νησιού, με περισσότερες από τις μισές εντός της περιοχής NATURA.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός των δήμων του νησιού και δεκάδες σύλλογοι και συλλογικότητες τόσο από το νησί, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν για λίγη ώρα συμβολικά την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

sygentrosi sto xerovouni enantia sta eolika

Ο αγώνας για τη σωτηρία της Φύσης από το loby της ενέργειας αγκαλιάζεται απ’ όλο και περισσότερους και η φούσκα της πράσινης ανάπτυξης πείθει όλο και λιγότερους.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...