Με ΜAT και συλλήψεις ξεκίνησε η εγκατάσταση Α/Γ στα Άγραφα!

agrafa tympanos silipsis
φωτό: Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα.

Με ΜΑΤ και συλλήψεις ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση Α/Γ στον Τύμπανο των Αγράφων χθες το πρωί.

Ήδη εδώ και μέρες είχαν δημοσιευθεί στον τύπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να γίνει η μεταφορά των Α/Γ, ενώ είχαν γίνει και εργασίες διαπλάτυνσης σο τοπικό οδικό δίκτυο. Έτσι η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα» κάλεσε για την Κυριακή 24/7 συγκέντρωση στον Τύμπανο (με προσυγκέντρωση στην Καρδίτσα) προκειμένου να μπλοκαριστούν οι εργασίες μεταφοράς.

agrafa sylipsis ston tympano
φωτό: Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα.

Φυσικά όταν ανέβηκαν στο βουνό, βρήκαν μπροστά τους στα 1600μ. υψόμετρο ένα φραγμό από ΜΑΤ να φυλά το γήπεδο εγκατάστασης και τις διάφορες υποδομές, οι οποίοι απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χημικά και χειρομβοβίδες κρότου – λάμψης. Προσήχθησαν έξι άτομα όπου τελικά για δυο μετατράπηκε σε σύλληψη και περνούν αυτόφωρο σήμερα στην Καρδίτσα.

Στον Τύμπανο Αργιθέας έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την εγκατάσταση τψν Α/Γ και ήδη η περιοχή έχει μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη.

Κατασκευή βάσης ανεμογεννήτριας στον Τύμπανο. Πίσω εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος που στήθηκε στο βουνό. Φωτο: σελίδα facebook, Πολιτικοί Μηχανικοί.

Να σημειωθεί ότι για τις 7/8 υπάρχει κάλεσμα από ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους, συλλόγους της περιοχής, συλλογικότητες και φορείς, για συγκέντρωση στην Καζάρμα Αγράφων.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...