Λιτόχωρο – Πριόνια με 2 ευρώ!

Ανέβα φθηνά στο Μύτικα

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου, ανακοίνωσε ίσως την καλύτερη είδηση για κάθε πεζοπόρο και ορειβάτη που σκοπεύει να επισκεφτεί τον Όλυμπο.

Η είδηση αφορά στην έναρξη λειτουργίας από την Παρασκευή 14/7, δημοτικής λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει το Λιτόχωρο με τα Πριόνια. Συγκεκριμένα  θα εκτελούνται δύο δρομολόγια (πρωινό και απογευματινό) κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αφετηρία τη στάση των στρατοπέδων στην είσοδο του Λιτοχώρου.

Το πρωινό δρομολόγιο θα ξεκινά στις 07.00 από το Λιτόχωρο και το απογευματινό στις 16.00. Τα δρομολόγια της επιστροφής θα ξεκινούν από τα Πριόνια στις 08.30 το πρωινό και στις 17.30 το απογευματινό. Η επιβίβαση των ενδιαφερόμενων μπορεί να γίνεται από τις στάσεις εντός του Λιτοχώρου (εκδοτήρια ΚΤΕΛ, Πλατεία κλπ.) και η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στα 2€ για μονή διαδρομή και 4€ με επιστροφή. Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι πάσο και οι δικαιούχοι εκπτώσεων μπορούν να λάβουν την αντίστοιχη έκπτωση.

Δε γνωρίζουμε αν το εισιτήριο θα είναι αναλογικό (π.χ. 1.5 ευρώ για Διασταύρωση). Όπως κι αν έχει, η γραμμή αυτή θα βοηθήσει όσους δεν έχουν αυτοκίνητο (υπάρχουν και τέτοιοι), όσους δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο ή όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν το αυτοκίνητό τους.

Όπωσδήποτε, θα αποσυμφορήσει το δρόμο που ανηφορίζει στα Πριόνια και που τις μέρες αιχμής θυμίζει περισσότερο αστικό δρόμο, παρά είσοδο Εθνικού Δρυμού. Αν δε, το μέτρο συμπληρωθεί και με απαγόρευση ανόδου των Ι.Χ. τις μέρες λειτουργίας της γραμμής, θα μιλούσαμε για ….επανάσταση.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πράξη πολιτισμού και αξίζει να συγχαρούμε το δήμο Δίου-Λιτοχώρου για την πρωτοβουλία του.

Διαβάστε ακόμα:  Κλειστός ο δρόμος για Πριόνια στον Όλυμπο.

Πεζοπορία στον Όλυμπο; Δες τον οδηγό μας “ΟΛΥΜΠΟΣ – ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ”.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...