Ξεκίνησε την τελική προσπάθεια για την Annapurna ο Αντώνης Συκάρης

Μετά περίπου 15 ημέρες προετοιμασίας και εγκλιματισμού, έφτασαν οι μέρες που ο Α. Συκάρης ξεκινά το final push για την κορυφή της Annapurna (8091μ.).

Χθες ο Αντώνης ξεκίνησε από το BC και διανυκτέρευσε στην κατασκήνωση 2 στα 5500μ. Σήμερα θα ανέβει στην Κατασκήνωση 3, στα 6500μ. Το κομμάτι αυτό της διαδρομής είναι και το πιο επικίνδυνο, αφού το σαρώνουν σχεδόν καθημερινά χιονοστιβάδες και πτώσεις σεράκ. Θα ακολουθήσει η ανάβαση στην κατασκήνωση 4 αύριο και μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης θα επιχειρηθεί η κορυφή μεθαύριο, 14/4.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αποστολή αυτή είναι η πρώτη για φέτος στο βουνό και είναι αυτή που φιξάρει τα φετινά σχοινιά, ενώ όλη η προσπάθεια του Συκάρη γίνεται χωρίς τη χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου. Μια ακόμα δυσκολία της συγκεκριμένης διαδρομής, είναι ότι ο εγκλιματισμός εδώ είναι δυσκολότερος, αφού η διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη για να την ανεβοκατεβαίνει κάποιος προκειμένου να εγκλιματιστεί. Το καλό για τον Αντώνη είναι ότι εδώ υπάρχει το πλεονέκτημα που έχει δώσει η πρόσφατη αποστολή στο K2. Ο καιρός την ημέρα κορυφής προβλέπεται καλός, με θερμοκρασίες που δε θα κατέβουν κάτω από -30ºC.

annapurna_route

Αναμένουμε τα καλύτερα.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...