Κι όμως τα Yeti υπάρχουν!

Πέφτει πολύ γέλιο στην Ινδία...

yeti
Φωτογραφία από τα ίχνη, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ινδικός Στρατός.

Τα ίχνη ενός Yeti υποστηρίζει ότι ανακάλυψε και φωτογράφισε ο Ινδικός Στρατός. Όλα ξεκίνησαν προχθές όταν στην επίσημο λογαριασμό του Ινδικού Στρατού στο Twiter (τον οποίον ακολουθούν έξη εκατομμύρια χρήστες) ανέβηκαν φωτογραφίες από ίχνη σε χιόνι, τα οποία ο Ινδικός Στρατός θεωρεί ότι ανήκουν σε Yeti.

Τα ίχνη έχουν μέγεθος 81 Χ 38 εκατοστά και βρέθηκαν κοντά στο Base Camp του Makalu από μια Ινδική ορειβατική Αποστολή. Αν και οι φωτογραφίες πάρθηκαν στις 9 Απριλίου, ο Ινδικός Στρατός δεν τις έδωσε στη δημοσιότητα, μέχρι να «σιγουρευτεί» ότι πρόκειται για το Yeti, ενώ ήδη τις έχει παραδώσει σε εμπειρογνώμονες.

Φυσικά, η ανάρτηση προκάλεσε το γέλιο και τα ειρωνικά σχόλια των χρηστών.

Οι παραδόσεις και οι θρύλοι των λαών της κεντρικής Ασίας, αναφέρουν την ύπαρξη ενός μεγαλόσωμου πλάσματος, έναν τεράστιο πίθηκο, που ζει στα βουνά του Νεπάλ, το Θιβέτ και τη Σιβηρία και οι Νεπαλέζοι αποκαλούν Yeti.

Πάρα πολλοί έχουν προσπαθήσει να βρουν το Yeti, μεταξύ αυτών και πολλοί ορειβάτες από τη δεκαετία του ‘20, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Όλες οι επιστημονικές έρευνες που έγιναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μύθο. Όλα τα δείγματα DNA που εξετάστηκαν, απόδειξαν ότι πρόκειται για την κοινή καφέ αρκούδα των Ιμαλάιων, ενώ το «δάχτυλο του Yeti» που ανακαλύφθηκε το 2011, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ανθρώπινο οστό.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...