Το πεδίο Local Freezer βρίσκεται απέναντι από την Αρχή, και λόγω του βορινού προσανατολισμού του, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Εκτός από τη σπηλιά που έγινε η φωτογράφηση της Blood Bath, υπάρχει και ένας πολύ ωραίος αρνητικός τοίχος με τρύπες και sloppers, πολύ ωραίο σκαρφάλωμα!

Υπάρχουν 11 διαδρομές μέχρι στιγμής (2012), όλες υψηλής αισθητικής αλλά και αρκετά δύσκολες, η πιο εύκολη είναι 6c περπάτημα 10-15 λεπτά. Τη συγκεκριμένη διαδρομή άνοιξε ο Χρήστος Δανιήλ, το χειμώνα του 2007, ενώ τον ασφάλιζε ο Άρης Μαυρομάτης. Το όνομα της, η διαδρομή το πήρε εξαιτίας ενός σταλακτίτη που έσπασε και έπεσε στο κεφάλι του δημιουργώντας ένα «λουτρό αίματος». Έχει περίπου 25 μέτρα αρνητικό ανάπτυγμα που σε ορισμένα σημεία φτάνει ή και ξεπερνά τις 45º και χρειάζεται ένα σχοινί 65μ. περίπου, με 12 σετάκια εκ των οποίων το ένα στο crux πρέπει να είναι αρκετά μακρύ για να διευκολύνει το κλιπάρισμα! Τη διαδρομή χαρακτηρίζει η αντοχή στη δύναμη και η εκρηκτικότητα, μιας και μέχρι το δύσκολο πέρασμα, είσαι σε πολύ καλά και μεγάλα πιασίματα και από εκεί και μετά, έχεις περίπου 20 boulder κινήσεις non stop μέχρι το ρελέ. Το βασικό δύσκολο πέρασμα είναι περίπου 7b boulder, ενώ υπάρχει ακόμη ένα πέρασμα boulder περίπου 7a λίγο πριν το ρελέ. Τα rests είναι σχετικά καλά, δεν είναι πολύ άνετα πιασίματα αλλά είναι στη σωστή θέση μέσα στη διαδρομή.

CLOSE UP

1. Όλη η διαδρομή κινείται μέσα σε μια μικρή σπηλιά. Το ανάπτυγμα της είναι περίπου 25μ., 12 σετάκια και σχοινί 65μ. Η διαδρομή ανοίχθηκε από τον ίδιο το χειμώνα του 2007 και πήρε το όνομα της εξαιτίας ενός αιματηρού λουτρού από σπασμένο σταλακτίτη στο κεφάλι του ιδίου! Τη διαδρομή χαρακτηρίζει η αντοχή στη δύναμη και η εκρηκτικότητα! Έχει 2 περάσματα boulder από τη μέση και επάνω το πιο δύσκολο περίπου 7b boulder όπου είναι και το crux της διαδρομής!

Κείμενο – φωτό: Χρήστος Μπουκώρος. Αναρριχητής: Χρήστος Δανιήλ

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...