Κάλεσμα ορειβατικών συλλόγων για την προστασία των βουνών.

kalesma oreivatikon somateion attikis giatis foties

Μετά την κοινή συμμετοχή στην πορεία της 25/8 για την Πάρνηθα, νέο ανοικτό κάλεσμα από ορειβατικούς συλλόγους, προς όλους, έκαναν σήμερα τρεις σύλλογοι της Αττικής.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι ΣΕΟ Αθήνας, ΟΦΟ Νικαίας και ΠΟΣ Πετρούπολης καλούν τα ορειβατικά και φυσιολατρικά σωματεία, αλλά και τα ΔΣ των συλλόγων της Αττικής, μεμονωμένα μέλη ΔΣ, εκπαιδευτές, βοηθούς εκπαιδευτές, οδηγούς βουνού και συνοδούς, σε μια πρώτη συζήτηση για το συντονισμό, την οργάνωση πρωτοβουλιών και τη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου αλλά και συντονισμού, απέναντι στις καταστροφές που «χτυπάνε» τα βουνά μας. Η συνάντηση (που είναι ανοικτή) θα γίνει τη Δευτέρα 11/ 9 στις 18.30, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 Αθήνα.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα των τριών σωματείων:

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες ορειβατικούς, πεζοπορικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, που αγκάλιασαν την κοινή μας πρωτοβουλία και υιοθέτησαν, στήριξαν ή εκφράσανε την αλληλεγγύη τους λόγω απόστασης στο κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής 25/ 8 στο Σύνταγμα, ενάντια στο διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και των ζώων.

Δείξαμε έμπρακτα ότι εκείνη την κρίσιμη στιγμή που όλη η Ελλάδα καιγόταν, εκείνη τη στιγμή που το βουνό των πρώτων πεζοπορικών και αναρριχητικών μας αναμνήσεων παραδιδόταν στις στάχτες δε σωπάσαμε.

Από την μάχη και τη συμβολή μας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, στην προστασία περιουσιών, ανθρώπινων ζωών και ζώων βρεθήκαμε στο Σύνταγμα να δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη, την προστασία, την αναδάσωση. Δηλώσαμε να μη σκεφτούν να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα, να μη σκεφτούν να παραδώσουν τα δάση και τα βουνά σε ιδιώτες.

Διαβάστε ακόμα:  YouTuber κόβει έλατα στην Πάρνηθα και τρώει μήνυση από το Δασαρχείο.

Δεν είμαστε πελάτες στα βουνά

Τώρα για ακόμη μια φορά πιο επιτακτικά έγινε ξεκάθαρη σε όλους μας η ανάγκη για κοινό βηματισμό, για συντονισμό και οργάνωση της δράσης μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης και αποκατάστασης του δάσους και των βουνών που αγαπήσαμε. Η πείρα μας από τις προηγούμενες πυρκαγιές στην Αττική μας έχει διδάξει πολλά. Μας έχει μάθει ότι πλέον δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο, ότι εμείς θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε την προστασία των βουνών μας.

Μόνο ο Λαός Σώζει τα Βουνά

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να μην καταστραφούν τα βουνά και τα δάση μας. Για να μη μείνουν οι ορειβατικοί, πεζοπορικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι χωρίς το ζωντανό αντικείμενο της δράσης τους, για να μη μείνουν οι επόμενες γενιές χωρίς το φυσικό πλούτο μέσα στον οποίο εμείς μεγαλώσαμε. Ο συντονισμός μας είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση και τη διεκδίκηση αιτημάτων απαραίτητα για την προστασία των βουνών και των δασών μας.

Καλούμε όλους τους φυσιολατρικούς, πεζοπορικούς και ορειβατικούς συλλόγους σε ανοιχτή συζήτηση για το συντονισμό, την οργάνωση πρωτοβουλιών και διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου. Καλούμε όλα τα ΔΣ των συλλόγων της Αττικής, μεμονωμένα μέλη ΔΣ, εκπαιδευτές, βοηθούς εκπαιδευτές, οδηγούς βουνού και συνοδούς

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 9 στις 18.30
στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»
του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων
Ακαδημίας 50 Αθήνα

ΣΕΟ Αθήνας – ΟΦΟ Νίκαιας – ΠΟΣ Πετρούπολης

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...