Σήμερα το πρωί μια ομάδα sherpas της εταιρείας Madison Mountaineering, που φίξαραν σχοινιά για την κορυφή του K2, βρήκαν δυο σώματα, που σχεδόν με βεβαιότητα ανήκουν στους Ali Sadpara και σε έναν από τους Mohr (πιθανότερο) ή Snorri.
Τα σώματα βρέθηκαν κάτω από το Bottleneck (!!!), 400 μέτρα πάνω από το camp 4 και σε υψόμετρο περίπου 8000μ. Είναι σε απόσταση 100 μέτρων το ένα από το άλλο.
Ο γιός του Sadpara, Sajid, βρίσκεται στο βουνό και σήμερα αναμένεται να φτάσει στο camp 4.
Οι Ali Sadpara , J.P. Mohr και J. Snorri, είχαν χαθεί στις 5/2/21, κατά την προσπάθεια τους να ανέβουν το K2. Ο γιός του Sadpara, Sajid, που εγκατέλειψε την προσπάθεια, ήταν ο μόνος που κατάφερε να επιστρέψει σώος εκείνη την ημέρα.
Update 17:00: τελικά βρέθηκαν και οι τρεις σε απόσταση 100μ. περίπου ο ένας από τον άλλο και σε υψόμετρο 7800-7900. Η έρευνα στις συσκευές που είχαν μαζί τους, θα ρίξει φως στο τι έγινε εκείνες τις ώρες.