Η Βαράσοβα σε καραντίνα για ακόμη μια φορά!

synthrhsh asfaleion sth varasova

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Βαράσοβα, ένα από τα ιστορικά αλλά και μεγαλύτερα αναρριχητικά πεδία, είναι σε καθεστώς συντήρησης.

Η συντήρηση χρηματοδοτείται από το Δήμο Ναυπακτίας και κρίθηκε απαραίτητη αφού εκτός όλων των άλλων η Βαράσοβα είναι και παραθαλάσσιο πεδίο. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα και κατά τη διάρκεια τους διαπιστώθηκε ότι τα βύσματα από την προηγούμενη – προ 15ετίας – συντήρηση (2006), είναι όχι απλά επισφαλή αλλά άκρως επικίνδυνα αφού δεν μπορούν να αντέξουν όχι πτώση, αλλά ούτε καν κρέμασμα.

Δες ένα σάπιο βύσμα στη Βαράσοβα (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται ανάλογα προβλήματα σε αυτό το τόσο δημοφιλές πεδίο. Και το 2013, αλλά και παλιότερα (το 2010 σε διαδικασία ραπέλ!!!), βύσματα κόβονταν “για πλάκα”, αλλά ο παράγων “τύχη” λειτουργούσε πάντα θετικά. Μέχρι τώρα έχουν συντηρηθεί και είναι ασφαλείς οι διαδρομές:

Περιοχή Σπασμένα

1. GENERALI
2. PUBLIC
3. ΑΛΚΗΣΤΙΣ
4. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5. ΚΑΛΥΔΩΝΙΟΣ ΚΑΠΡΟΣ
6. CHRISTIE
7. ΛΟΥΦΑ
8. ΜΝΗΜΟΝΙΟ
9. BARBIE
10. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
11. PINOCCHIO
12. RELAX
13. ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΨΗ
14. TAZ
15. ΤΡΑΒΕΡΣΑ
16. ΧΗΡΑ

Περιοχή Πύργου

1. ΚΑΛΙΝΤΟΝΙΣ DIRECT
2. ΚΑΛΙΝΤΟΝΙΣ
3. ΛΗΤΩ
4. ΣΚΑΘΑΡΙ
5. Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ

Η περιοχή Κήπος Των Ηρώων και όλες οι διαδρομές μιας σχοινιάς που βρίσκονται εκεί, είναι ανοιγμένες πρόσφατα και δεν αντιμετωπίζουν.

Στις παραπάνω διαδρομές έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλιά αγκύρια με αγκύρια-κρίκους κόλλας (χημικά βύσματα) τιτανίου. Η συντήρηση θα συνεχιστεί από φθινόπωρο. Μέχρι λοιπόν να ολοκληρωθεί η συντήρηση, όλοι όσοι επιλέγουν να σκαρφαλώσουν στη Βαράσοβα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες ασφάλειας. Ελπίζουμε κάποια στιγμή η Βαράσοβα, το ιστορικό αλλά τόσο δημοφιλές αυτό πεδίο να έχει την αντιμετώπιση που της αξίζει.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...