Για την κορυφή του Manaslu (8163μ.) ξεκινούν οι Συκάρης – Μαρίνος

Οι Α. Συκάρης (αριστερά) και Γ. Μαρίνος.

Τη Δευτέρα 3/9/2018 (23:10 με την πτήση ΕΚ 104 της Emirates) ξεκινά η προσπάθεια των Αντώνη Συκάρη και Γιώργου Μαρίνου για την κατάκτηση του Manaslu (8163μ.).

Το Mt Manaslu ή και Kutang (8163μ.), βρίσκεται στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στην περιοχή Mansiri Himal του Νεπάλ και είναι η όγδοη ψηλότερη από τους γίγαντες των Ιμαλαΐων. Το όνομα του σημαίνει «βουνό του πνεύματος». Ο Βρετανός H. W. Tilman το 1950 ήταν ο πρώτος που οργάνωσε μια μικρή αποστολή με σκοπό να κατακτήσει το βουνό, αλλά αυτό τελικά έγινε κατορθωτό στις 9/5/1956 από τον Ιάπωνα Toshio Imanishi και τον Sherpa Gyaltsen Norbu μέλη μιας Ιαπωνικής αποστολής, για αυτό άλλωστε οι Ιάπωνες θεωρούν το Manaslu το βουνό τους, όπως οι Άγγλοι το Έβερεστ. Αξίζει να τονιστεί ότι 64 ορειβάτες έχουν χάσει την ζωή τους κυρίως από φονικές χιονοστιβάδες που βάλουν την διαδρομή προς την κορυφή.

Η όλη διάρκεια του εγχειρήματος θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα. Πιο συγκεκριμένα, η ανάβαση θα επιχειρηθεί από τη βορειανατολική κόψη του βουνού έχοντας τα παρακάτω camps:

  • Base camp: 4400μ.
  • Camp1: 5800μ.
  • Camp 2 :6400μ.
  • Camp 3: 6800μ.
  • Camp 4: 7450μ.

Ο Αντώνης Συκάρης, είναι από τους γνωστότερους και εμπειρότερους Έλληνες ορειβάτες, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές αποστολές στα βουνά του κόσμου. Πιο πρόσφατες επιτυχίες του, η ανάβαση στο Everest το 2017 και στη Kanchenjunga (8586μ.) φέτος την άνοιξη. Η τελευταία του αυτή ανάβαση, που έγινε μόλις πριν λίγους μήνες (20/5/2018), του δίνει ένα σημαντικό εφόδιο, αφού είναι ήδη εγκλιματισμένος στο μεγάλο υψόμετρο (ο εγκλιματισμός του οργανισμού σε μεγάλο υψόμετρο, διατηρείται για αρκετούς μήνες μετά). Ο Γιώργος Μαρίνος, ένας νέος και ταλαντούχος ορειβάτης έχει ανέβει πρόσφατα το Mountain Denali 6159μ. στην Αλάσκα, την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής.

Το anevenontas.gr θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της προσπάθειας.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...