Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αναρριχητική Συνάντηση Καμπιάς

29/06/2019 @ 10:00 - 30/06/2019 @ 18:00

kampia climbing

Επετειακή αναρριχητική συνάντηση στα Καμπιά Ευβοίας, 40 χρόνια από την πρώτη διάνοιξη διαδρομής. Καλεσμένοι όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι Αττικής και Εύβοιας αλλά και όλοι οι ορειβατές/αναρριχητές που θέλουν να γνωρίσουν ένα εξαιρετικό πεδίο στη περιοχή μας.

Να ενημερώσουμε πως για τις συμμετοχές που ακόμα λαμβάνουμε από τους Ορειβατικούς Συλλόγους σας, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ διαμονή, ΔΩΡΕΑΝ δείπνο, ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και δώρα (μετά από κλήρωση)!

Όλες οι συμμετοχές ορειβατών/αναρριχητών εκτός Ορειβατικών Συλλόγων είναι ευπρόσδεκτες και καλοδεχούμενες, ενώ τα έσοδα από αυτές θα διατεθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και τον περαιτέρω εξοπλισμό του πεδίου!

Η προσέλευση κατοίκων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά και γενικότερα της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας της Εύβοιας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα “Αναρρίχησης για όλους”, κάτω από τις συμβουλές των έμπειρων μελών μας!

Ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν αναρρίχηση στο πεδίο των Καμπιών από τις 10:00 ως τις 18:00 Σάββατο και Κυριακή 29 & 30 Ιουνίου.

Η αναρρίχηση

Οι πρώτες διαδρομές εδώ ανοίχτηκαν παραδοσιακά τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές του ’80. Δεν είναι εξοπλισμένες, ωστόσο τα πολλά δέντρα κάνουν εύκολη τη δημιουργία ρελέ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’00 ανοίχτηκαν οι πρώτες διαδρομές αθλητικού χαρακτήρα, πλήρως εξοπλισμένες με ρελέ και ενδιάμεσες ασφάλειες. Τα τελευταία δύο χρόνια οι διαδρομές, παραδοσιακές και αθλητικές, έχουν πολλαπλασιαστεί, μετατρέποντας το πεδίο σε ενδιαφέρον καλοκαιρινό προορισμό. O προσανατολισμός τον διαδρομών είναι βορειοδυτικός και βορειοανατολικός, με το ύψος τους να ποικίλει, από 8m έως 60m, ενώ οι βαθμολογίες κυμαίνονται από IV έως project. Σύμφωνα με τους διεθνώς αποδεκτούς κώδικες δεοντολογίας, η αναρρίχηση πραγματοποιείται πάντα με την προσωπική ευθύνη των αναρριχητών και καλό είναι πάντα με την -απαραίτητη- χρήση κράνους.

Πρόγραμμα

Σάββατο 20/6

 • 10:00 – Έναρξη Αναρριχητικής Συνάντησης, λειτουργία Γραμματείας Υποδοχής στο πεδίο. Αναρριχητές με δηλωμένη συμμετοχή : παράδοση ατομικών εγγράφων (1), παραλαβή δωρεάν κουπονιών (3). Υπόλοιπος κόσμος, παράδοση ατομικών στοιχείων (2) , υπογραφή βεβαίωσης ενημέρωσης και συναίνεσης ρίσκου, παραλαβή δωρεάν 3 κουπονιών “Αναρρίχηση για όλους” (3) . Έναρξη αναρρίχησης.
 • 12:00 – “Αναρρίχηση για όλους”, δυνατότητα σε όσους κατοίκους του Δήμου αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας επιθυμούν, να δοκιμάσουν να αναρριχηθούν στα βράχια, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια (μέσω κουπονιών).
 • 18:00 – Λήξη αναρρίχησης, αναχώρηση για το καταφύγιο της Δίρφης “Μιχάλης Νικολάου”.
 • 18:30 – Στάθμευση αυτοκινήτων πριν το Καταφύγιο. Λειτουργία Γραμματείας Υποδοχής στο Καταφύγιο. Αναρριχητές με δηλωμένη συμμετοχή : παράδοση ατομικών εγγράφων (1), παραλαβή δωρεάν κουπονιών (3), τακτοποίηση σε κλίνες/αντίσκηνα (5) . Υπόλοιπος κόσμος, έλεγχος ατομικών στοιχείων (2).
 • 20:00 – Έναρξη εκδηλώσεων, καλωσόρισμα, ομιλίες Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ελληνικής Αναρρίχησης, παρουσιάσεις με οπτικοακουστικό υλικό αναρριχητικού ενδιαφέροντος, απονομή αναμνηστικών σε ορειβάτες / αναρριχητές με δράση στον ορεινό όγκο του Ξεροβουνίου. Παροχή δείπνου μέσω κουπονιών.
 • 22:30 – Λήξη εκδηλώσεων, ώρα κοινής ησυχίας, διανυκτέρευση σε κλίνες/αντίσκηνα μέσω κουπονιών.

Κυριακή 30/6

 • 07:30 – Εγερτήριο.
 • 08:00 – Yoga στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου.
 • 08:30 – Παροχή πρωινού μέσω κουπονιών.
 • 09:30 – Αναχώρηση για το πεδίο.
 • 10:00 – Λειτουργία Γραμματείας Υποδοχής στο πεδίο. Αναρριχητές με δηλωμένη συμμετοχή : παράδοση ατομικών εγγράφων (1). Υπόλοιπος κόσμος : παράδοση ατομικών στοιχείων (2) , υπογραφή βεβαίωσης ενημέρωσης και συναίνεσης ρίσκου, παραλαβή δωρεάν 3 κουπονιών “Αναρρίχηση για όλους” (3). Έναρξη αναρρίχησης.
 • 12:00 – “Αναρρίχηση για όλους”, δυνατότητα σε όσους κατοίκους του Δήμου αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας επιθυμούν, να δοκιμάσουν να αναρριχηθούν στα βράχια, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια (μέσω κουπονιών).
 • 16:00 – Λήξη αναρρίχησης, αναχώρηση για το χωριό Καμπιά.
 • 16:30 – Φαγητό στις ταβέρνες στα Καμπιά, με προσυμφωνημένη τιμή ανά άτομο (4) .
 • 17:30 – Κλήρωση και παράδοση δώρων στους τυχερούς.
 • 18:00 – Λήξη Αναρριχητικής Συνάντησης.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στο πεδίο είναι εύκολη, ακολουθώντας κατά σειρά Χαλκίδα-Νέα Αρτάκη-Καθενοί-Κάτω Στενή (30χλμ). Αμέσως μετά την Κάτω Στενή και πριν φτάσετε στην Πάνω Στενή, θα δείτε ταμπέλες δεξιά για Καμπιά, τις οποίες ακολουθείτε μέχρι την είσοδο του χωριού (3χλμ). Θα δείτε το γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού και θα στρίψετε αμέσως μετά δεξιά την κατηφόρα, θα περάσετε το γεφυράκι και στην πρώτη διασταύρωση (500μ) στρίβετε στον αριστερότερο ανηφορικό τσιμεντόδρομο. Στον πρώτο χωματόδρομο που θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι στρίβετε δεξιά (450μ) και ακολουθώντας τον θα σας βγάλει στο πεδίο (1,8χλμ).

[osm_map_v3 map_center= “38.5686,23.8535” zoom=”10″ width=”95%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ type=”” control=”fullscreen,scaleline,mouseposition” ]

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29/06/2019 @ 10:00
Τέλος:
30/06/2019 @ 18:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστότοπος:
https://eoschalkidas.gr/2019/06/kampia-1979-2019-climbing-meeting/?fbclid=IwAR2P7gyikvClbEqH0jnJDNDhZDLIUL9DPRQrFDgCwBJiJ_c9FPByXok-fGw

Χώρος Διεξαγωγής

Καμπιά
Greece

Διοργανωτές

ΕΟΣ Χαλκίδας
ΣΕΟ Αθηνών