Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

8η Αναρριχητική – πεζοπορική συνάντηση Φαλακρού

20/07/2019 - 21/07/2019

Η 8η Αναρριχητική-πεζοπορική συνάντηση διοργανώνεται στις 20-21 Ιουλίου 2019  από τη Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας στο Φαλακρό.

Η ΛΟΧ συνεχίζοντας την ιδέα του αξέχαστου σχοινοσύντροφου Θεόφιλου Χατζηζυρλή, που μετά από απαίτηση του κόσμου έγινε θεσμός, καλεί τους λάτρεις των μεγάλων βουνίσιων διαδρομών σε αντάμωμα, στο βουνό που φημίζεται για την ποικιλία των αναρριχητικών διαδρομών του. Υπάρχουν διαδρομές με ανάπτυγμα από 160 ως και 550 μέτρα για όλα τα γούστα και όλες τις ικανότητες (αρκεί να υπάρχει σχετική εμπειρία) καθώς η δυσκολία τους ξεκινά από IV και φτάνει έως VIII+ UIIA. Εκτός από 3 διαδρομές με σπορ χαρακτήρα 6a, 6b και 7a+ που χρειάζονται μόνο σετάκια για την επανάληψή τους, όλες οι υπόλοιπες είναι trad (παραδοσιακές) και χρειάζονται καρφιά, καρύδια και friends για να σκαρφαλωθούν.  Σχεδόν όλες οι διαδρομές έχουν έτοιμα ρελέ.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδρομές είναι βουνίσιες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται (σαθρά κλπ), γι΄αυτό και η πρόσκληση απευθύνεται σε ενήλικες που ξέρουν που πάνε και πραγματοποιούνται με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη.     Οι διοργανωτές θα παρέχουν σκίτσα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το βράχινο ανάγλυφο στους συμμετέχοντες.

Η πρόσβαση στο αναρριχητικό πεδίο εντοπίζεται στην αρχή του parking του χιονοδρομικού (1720 m), ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τις κεραίες και απαιτεί 30 λεπτά πεζοπορίας για τις βάσεις των κοντινότερων διαδρομών. Παράλληλα για όσους προτιμούν την πεζοπορία, θα πραγματοποιηθούν διαδρομές  στην κορυφή  Πρ. Ηλίας (2232 m) και στο γύρω καταπληκτικό αλπικό ανάγλυφο της περιοχής. Το base camp της συνάντησης βρίσκεται πάνω στον δρόμο (άσφαλτος) που οδηγεί στο χιονοδρομικό – στην τοποθεσία Κουρί , σε υψόμετρο 1400 m, σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με άφθονη σκιά όπου θα στηθούν τ’ αντίσκηνα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίσουν για τον εξοπλισμό και τη διατροφή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση, θα ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί για να τα πούμε  γύρω από την φωτιά. Στους παρευρισκόμενους φυσικά θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα, οπότε για να φτάσει για όλους, καλό θα είναι να μας ειδοποιήσετε εγκαίρως ότι θα έρθετε.

[osm_map_v3 map_center= “41.3026,24.0447” zoom=”11″ width=”95%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ type=”” control=”fullscreen,scaleline” ]

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20/07/2019
Τέλος:
21/07/2019
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Φαλακρό

Διοργανωτής

Λ.Ο.Χ. Καβάλας
Τηλέφωνο:
6937293486
Email:
lohkavalas@yahoo.gr