Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

7η Αναρριχητική συνάντηση Φαλακρού

21/07/2018 - 22/07/2018

Η 7η Αναρριχητική Συνάντηση διοργανώνεται στις 21-22 Ιουλίου 2018 από τη Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας στο Φαλακρό. Η ΛΟΧ συνεχίζοντας την ιδέα του αξέχαστου σχοινοσύντροφου Θεόφιλου Χατζηζυρλή, καλεί τους λάτρεις των μεγάλων βουνίσιων διαδρομών σε αντάμωμα, στο βουνό που φημίζεται για την ποικιλία των αναρριχητικών διαδρομών του, με ανάπτυγμα από 160 ως και 550 μέτρα.

Υπάρχουν διαδρομές για όλα τα γούστα και όλες τις ικανότητες (αρκεί να υπάρχει σχετική εμπειρία) καθώς η δυσκολία τους ξεκινά από IV και φτάνει έως VIII+ UIIA. Εκτός από 3 διαδρομές με σπορ χαρακτήρα που χρειάζονται μόνο σετάκια για την επανάληψή τους, όλες οι υπόλοιπες είναι trad (παραδοσιακές) και χρειάζονται καρφιά, καρύδια και friends για να σκαρφαλωθούν. Σχεδόν όλες οι διαδρομές έχουν έτοιμα ρελέ.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδρομές είναι βουνίσιες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται(σαθρά κλπ), γι΄αυτό και η πρόσκληση απευθύνεται σε έμπειρους αναρριχητές που ξέρουν που πάνε και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη. Οι διοργανωτές θα παρέχουν σκίτσα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το βράχινο ανάγλυφο και τις διαδρομές στους συμμετέχοντες.

Η πρόσβαση στο αναρριχητικό πεδίο εντοπίζεται στην αρχή του parking του χιονοδρομικού (1720μ.), ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τις κεραίες και απαιτεί 30 λεπτά πεζοπορίας για τις βάσεις των κοντινότερων διαδρομών. Παράλληλα για όσους δεν θα σκαρφαλώσουν, θα πραγματοποιηθούν πεζοπορικές διαδρομές στην κορυφή Πρ. Ηλίας (2232μ.) και στο γύρω καταπληκτικό αλπικό ανάγλυφο της περιοχής.
Το base camp της συνάντησης βρίσκεται πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό – στην τοποθεσία Κουρί , σε υψόμετρο 1400 m, σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με άφθονη σκιά όπου θα στηθούν τ’ αντίσκηνα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίσουν για τον εξοπλισμό και τη διατροφή τους. Το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση, γύρω από την φωτιά θα ανταμώσουμε όλοι μαζί για να τα πούμε και στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα, οπότε για να φτάσει για όλους, καλό θα είναι να μας ειδοποιήσετε εγκαίρως ότι θα έρθετε.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21/07/2018
Τέλος:
22/07/2018
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Φαλακρό

Διοργανωτής

Λ.Ο.Χ. Καβάλας
Τηλέφωνο:
6937293486
Email:
lohkavalas@yahoo.gr