Ενημέρωση για τους ποιμενικούς σκύλους (όχι εδώ, στη Γαλλία).

poimenikos skylos agrafa
Σκύλα και κουτάβι, λιάζονται σε ράχη πάνω από τα Πετρίλια των Αγράφων.

Μια αφορμή για παρεξηγήσεις μεταξύ των πεζοπόρων και των βοσκών είναι οι ποιμενικοί σκύλοι. Και όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες Μεσογειακές χώρες, όπου υπάρχει ακόμα η ποιμενική κτηνοτροφία.

Στα Ecrin (το νότιο κομμάτι των Άλπεων, κοντά στη Μεσόγειο), οι ποιμενικοί σκύλοι, γίνονται πολλές φορές αφορμή για αντιπαραθέσεις μεταξύ των βοσκών από τη μία και των πεζοπόρων και των επαγγελματιών του βουνού από την άλλη. Έτσι ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου των Ecrins, ξεκίνησε πέρσι κύκλους ενημέρωσης, ανοιχτούς στο κοινό, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα και να υπάρξει αλληλοκατανόηση, αλλά και συνεργασία.

Η ενημέρωση εστιάζει στη σωστή συμπεριφορά των πεζοπόρων απέναντι στους ποιμενικούς σκύλους και τους βοσκούς, αλλά και το αντίθετο. Οι ενημερώσεις αυτές είχαν τόση επιτυχία, ώστε συνεχίζονται και φέτος. Να ευχηθούμε και στα δικά μας.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...