Ένας χρόνος χωρίς τους φίλους μας…

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το χαμό των Γιάννη Τορέλλι, Θανάση Σωτηρόπουλου και Παναγιώτη Τέκου που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στις απότομες πλαγιές του Χελμού.

Έτσι ο σύλλογος τους (ΕΟΣ Πατρών) διοργανώνει εκδήλωση μεθαύριο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 για να τιμήσει τη μνήμη τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΤΕΕ ΤΔΕ (Τριών Ναυάρχων 40) και θα ξεκινήσει στις 16:30. Στην εκδήλωση ο Νίκος Χατζής και ο Αριστομένης Θανόπουλος θα μιλήσουν για τους τρεις φίλους και σχοινοσυντρόφους, ενώ ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος (που κι αυτός, τέτοιες μέρες ένα χρόνο πριν έχασε το γιο του Ερμή στα Τζουμέρκα, από έλλειψη διάσωσης), θα μας μιλήσει για τον εθνικό μηχανισμό εναέριας έρευνας και διάσωσης «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος», ένα θέμα που -με αφορμή αυτά τα τραγικά περιστατικά- σύσσωμη η ορειβατική κοινότητα πιέζει την Πολιτεία για την υλοποίηση του.

Μετά το τέλος των ομιλιών, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο χώρο «Παιζωδρώμιο» στο Μηχανουργείο (Ευμήλου 2), όπου από σήμερα έως και την Κυριακή, εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής του Γιάννη Τορέλλι.
Την επόμενη το πρωί (Κυριακή 5/2) στις 9 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στην εκκλησία Παντοκράτορος.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...