Ένας ψηφιακός χάρτης του Ολύμπου για ορειβατικό σκι και δωρεάν!

Ο Καλόγερος από τη βρύση του Αποστολίδη.

Μπορεί η χειμερινή σαιζόν στον Όλυμπο να τελείωσε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι εσείς ήδη σχεδιάζετε τα projects του επόμενου χειμώνα (που ελπίζουμε να έχει περισσότερο χιόνι).

Και επειδή η χειμερινή δραστηριότητα στον Όλυμπο, προϋποθέτει και καλή γνώση του βουνού (και άρα έναν καλό χάρτη), τα νέα είναι ευχάριστα. Η εταιρεία RouteMaps εξέδωσε έναν ψηφιακό χάρτη, ειδικά φτιαγμένο για τις χειμερινές αναβάσεις, αλλά και για την κίνηση με ορειβατικά σκι στο βουνό. Η ιδιαιτερότητα του, είναι ότι εκτός από τις χειμερινές πορείες (που διαφέρουν από τις καλοκαιρινές), ο χάρτης αυτός σημειώνει και τα επικίνδυνα για χιονοστιβάδες κομμάτια του Ολύμπου.

olympos routes maps
Ο χάρτης χειμερινών αναβάσεων του Ολύμπου, της routemaps

Ο χάρτης είναι ψηφιακός και διατίθεται δωρεάν. Ο ιδιοκτήτης της RouteMaps Ηλίας Γερμαντζίδης μας εξηγεί: …επιλέξαμε 6 περιοχές και καταβάσεις ελεύθερου σκι που μπορεί να φτάσει κανείς αν πληρώσει με τις αντίστοιχες θερμίδες! Εμφανίσαμε τις αναβάσεις που χρησιμοποιούνται κατά τον χειμώνα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις τους και σημειώσαμε τα σημεία που είναι επικίνδυνα για χιονοστιβάδες. Ο χάρτης αυτός είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημιουργίας του 1ου θεματικού χάρτη ορειβατικού σκι για τη χώρα μας. Ευχαριστούμε θερμά όσους μας στηρίζουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να διαθέτουμε δωρεάν τον χάρτη στην ορειβατική κοινότητα, να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να διευρύνουμε τους ορίζοντες για το κοινό καλό όλων. Ο χρόνος έχει δείξει πως όποιος βοηθάει τους συνεργάτες, τους συντρόφους, τους συνανθρώπους του, βοηθάει τον ίδιο του τον εαυτό».
Μία πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια.

Από πού και πως κατεβάζεις το χειμερινό χάρτη του Ολύμπου

1. Κατεβάζεις την εφαρμογή Avenza Maps , η οποία διατίθεται δωρεάν στο Play Store, στο App Store
και στο Windows Phone Store.
2. Ανοίγεις την εφαρμογή και επιλέγεις το εικονίδιο αγοράς χάρτη.
3. Στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογείς «ROUTE maps Ski Mountaineering Olympus Map» και θα εμφανιστεί ο χάρτης μας πάνω απ’ την περιοχή του Ολύμπου. Επίλεξε τον για να τον κατεβάσεις.
4. Ενεργοποιείς το GPS και θα δεις τη θέση σου να εμφανίζεται στον χάρτη (αν είσαι στον Όλυμπο) με μπλε κουκίδα.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...