Ελληνική προσπάθεια σε Broad Peak (8051μ.) και K2 (8611μ.)

k2 pakistan
Το πολυπόθητο K2!

Ένας ακόμη Έλληνας θα βρεθεί την ερχόμενη σεζόν στα Ιμαλάια, στην προσπάθεια του να πατήσει δυο από τις 14 8άρες κορυφές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2020, ο Φώτης Θεοχάρης θα συμμετάσχει σε εμπορική αποστολή με στόχους τα Broad Peak (8051μ.) και Κ2 (8611μ.) στο Πακιστάν. Ο Φ. Θεοχάρης έχει ήδη μια ανάβαση σε 8άρα κορφή, την Kangchenjunga (8.586μ.) με σχοινοσύντροφο τον Α. Συκάρη.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το Broad Peak ουσιαστικά είναι ένας στόχος εγκλιματισμού, ενώ το Κ2 αποτελεί τον κύριο και πολυπόθητο στόχο.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014, ο Αλ. Αραβίδης πάτησε την κορυφή του Κ2 και είναι η μόνη επιτυχημένη έως τώρα προσπάθεια στο δεύτερο ψηλότερο βουνό του κόσμου, ένα βουνό που αποκαλείται επίσης και Savage Mountain, τόσο λόγω του πολύ συχνά άσχημου καιρού που επικρατεί εκεί, όσο και της μεγάλης θνησιμότητας μεταξύ των ορειβατών που το προσπαθούν.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...