Εικαστική παρέμβαση στο Σκολιό του Ολύμπου!

Αν επισκεφτείτε τον Όλυμπο και περάσετε από το Σκολιό, μην εκπλαγείτε: η κατασκευή που θα αντικρίσετε, είναι μια «εικαστική παρέμβαση» του «εικαστικού» Αντώνη Καρακωνσταντάκη, με το όνομα ΖΕΥΣ (Κραταιός) και εγκαταστάθηκε εκεί πριν λίγες ημέρες.

Το έργο τοποθετήθηκε από ομάδα εθελοντών, με αρωγό τον ΧΟΣ Ελασσόνας.

Ο δημιουργός του εξηγεί το μήνυμα του: «Aντι-Δώρου, Ζεύς κραταιός. Δεσπόζει στο Σκολειό. Την ψηλότερη κορφή του Νομού. Φέρων ως ξένιος και φίλιος Πέτρωμα Κισσάβου με παράσταση φιγούρας σε στάση ανάτασης –προσφοράς η οποία υποδηλώνει την ικεσία του θνητού, την καρτερικότητα του Άτλαντα, την παρρησία του Προμηθέα, κήρυκας ειρηνικής συνύπαρξης, θεματοφύλακας, προστάτης και κοινωνός ιδέας αιωνίας, Ανθρωπισμού»

Χωρίς να μπορούμε να εκτιμήσουμε το ίδιο το έργο, αφού δεν το έχουμε δει παρά μόνο σε φωτογραφία, αλλά μιας και πρόκειται για μια μόνιμη απ’ ότι φαίνεται κατασκευή στο πυρήνα του Δρυμού και μάλιστα σε ένα δεσπόζον σημείο, αναρωτιόμαστε αν η όλη εγκατάσταση είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες για το Δρυμό αρχές και πιο σκεπτικό είχε αυτή ή αν πρόκειται για μια ατομική πρωτοβουλία του καλλιτέχνη και των υποστηρικτών του.

Πηγή: www.onlarissa.gr

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...