Δεύτερος νεκρός φέτος από εξάντληση, στο E4 στη νότια Κρήτη.

Νεκρός άνδρας βρέθηκε σήμερα το πρωί από διερχόμενους πεζοπόρους, πάνω στο μονοπάτι Ε4 στη Νότια Κρήτη.
Συγκεκριμένα πεζοπόροι που διέσχιζαν το μονοπάτι Αγία Ρουμέλη – Σούγια, βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα και το πλέον πιθανό σενάριο (μέχρι να πραγματοποιηθεί νεκροψία) είναι ότι ο πεζοπόρος πέθανε μια ή δυο μέρες πριν, από εξάντληση λόγω ζέστης και αφυδάτωσης. Δεν είχε δηλωθεί καμία εξαφάνιση, που σημαίνει ότι κανείς δεν ήταν ενημερωμένος για τις προθέσεις του άτυχου άνδρα.

Το μονοπάτι Αγία Ρουμέλη – Σούγια, είναι τμήμα του Ε4 που διασχίζει την Κρήτη, είναι κοντά και πολλές φορές δίπλα στη θάλασσα, αλλά οι υψομετρικές διαφορές του δεν είναι αμελητέες, κινείται σε μεγάλο κομμάτι του χωρίς σκιά και με ζεστό καιρό γίνεται ένα αρκετά επίπονο μονοπάτι.

Ας σημειωθεί ότι και πριν περίπου ένα μήνα, μια Γαλλίδα πεζοπόρος, βρέθηκε νεκρή στο μονοπάτι Παλιόχωρα – Σούγια. Η αιτία θανάτου ήταν επίσης η εξάντληση λόγω ζέστης και αφυδάτωσης. Ανάλογα ατυχήματα έχουν γίνει και προηγούμενες χρονιές, από πεζοπόρους – συνήθως αλλοδαπούς – οι οποίοι υποτιμούν τα καιρικά φαινόμενα και δεν είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτά.

Ειδικά φέτος που το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα ζεστό και η υπερβολική ζέστη συνεχής, η πεζοπορία το μεσημέρι (ακόμα και σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο) γίνεται επικίνδυνη για ηλίαση ή και θερμοπληξία, ενώ ο κίνδυνος αυξάνει αν ο πεζοπόρος δεν έχει φροντίσει για τη σωστή ενυδάτωση του.

Μην υποτιμάτε τα καιρικά φαινόμενα! Μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...