ASOLO – Μια εμβληματική εταιρεία και πάλι στην Ελλάδα!

h asolo stin ellhniki agora

Μετά από απουσία μερικών χρόνων, η ASOLO, αυτή η εμβληματική ιταλική εταιρεία που κατασκευάζει αποκλειστικά μπότες και παπούτσια ορειβασίας που φορέθηκαν και φοριούνται στα πόδια αμέτρητων ορειβατών και πεζοπόρων, βρίσκει και πάλι τη θέση της στην Ελληνική αγορά.

Η ASOLO ιδρύθηκε από τον Giancarlo Tanzi το 1975 και πήρε το όνομά του από μια πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία (κοντά στη Βενετία) όπου ιδρύθηκε για πρώτη φορά το εμπορικό σήμα. Η Asolo ήταν πάντα πρωτοπόρος στην καινοτομία, στην πραγματικότητα, η πρώτη επαναστατική ιδέα που εισήγαγε ο ιδρυτής της ήταν η πρώτη ορειβατική μπότα από δέρμα και Cordura και λίγο μετά παρουσίασε επίσης την πρώτη ορειβατική μπότα με επένδυση Gore- Tex, καινοτομίες που άλλαξαν όχι μόνο την αγορά, αλλά και τον τρόπο κατασκευής ορειβατικών υποδημάτων.

Το 1998 η οικογένεια Zanatta ανέλαβε τη μάρκα Asolo. Η οικογένειας Zanatta ξεκίνησε την ενασχόληση της με την υποδηματοποιία το 1946 όταν ο Oreste Zanatta και η σύζυγός του άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα επισκευής για μπότες στη Nervesa della Battaglia (Ιταλία). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η δεύτερη γενιά της οικογένειας Zanatta, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση και εξέλιξε τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μια βιομηχανική εταιρεία ιδρύοντας και διευθύνοντας τον Όμιλο Tecnica.

Tο 1998 αγόρασαν το εμπορικό σήμα Asolo – μια μάρκα που αντανακλά τις αξίες τους.

Η Asolo παραμένει και σήμερα μια οικογενειακή επιχείρηση που διευθύνεται από την Οικογένεια Zanatta, η οποία μετρά τέσσερις γενιές υποδηματοποιών και έχει τη δέσμευση να βρει το τέλεια σχέση μεταξύ της παράδοσης, της ποιότητας και της καινοτομίας.

Βρείτε τα σημεία αγοράς μιας ASOLO στην περιοχή σας, πατώντας εδώ.

Σημαντικές στιγμές στην ιστορία της ASOLO.

Asolo afs
Η Asolo AFS μια μπότα που έφερε επανάσταση!

1975
Ιδρύεται η Asolo από τον Giancarlo Tanzi ο οποίος την ίδια χρονιά παρουσίασε την πρώτη ορειβατική μπότα από συνδυασμό δέρματος και υφάσματος (Cordura) με το όνομα «Scout».
1980
Η πρώτη μπότα με επένδυση Gore-Tex που εγγυάται αδιαβροχότητα και διαπνοή, βγήκε στην αγορά. Χάρη σε αυτήν την εφεύρεση, η Asolo κέρδισε το βραβείο Golden Compass από την Ένωση Βιομηχανικού Σχεδιασμού.
1985
Το AFS System γεννήθηκε, η πρώτη μπότα που δημιουργήθηκε για επαγγελματίες αλπινιστές χρησιμοποιώντας μια ενιαία διαμορφωμένη δομή από θερμοπλαστικά υλικά, φέρνοντας επανάσταση στις ορειβατικές μπότες.
1990
Εισήχθησαν οι τεχνολογίες Asoframe και Asoflex, καθώς η Asolo δημιούργησε το Globaline, εμπνευσμένο από την βιομηχανική, για να δημιουργήσει την πιο φυσική συνεργασία μεταξύ εφαρμογής και παπουτσιού.
1998
Η Οικογένεια Zanatta απέκτησε το εμπορικό σήμα Asolo και ως πρώτη επένδυση άνοιξε το δικό της εργοστάσιο παραγωγής στο Sibiu (Ρουμανία) προκειμένου να επιβλέπει όλα τα στάδια παραγωγής και να εγγυάται την υψηλότερη ποιότητα.
2002
Η Asolo αγόρασε τη βρετανική μάρκα Lowe Alpine που ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή ρούχων, σακιδίων πλάτης και αξεσουάρ εξωτερικού χώρου.
2005
Το μοντέλο FSN 95 GTX βραβεύτηκε στην Αμερική «Το καλύτερο παπούτσι της χρονιάς στην κατηγορία backpacking». Αναπτύχθηκαν νέες τεχνολογίες όπως το Duo Asoflex, το Asosorb και το Micro Pully System. Παρουσίαση της νέας Fusion Line με την έννοια της ελαφρότητας και των μοναδικών σχεδίων.
2010
Η Asolo πούλησε την Lowe Alpine και αποφάσισε να επικεντρωθεί μόνο στις μπότες Outdoor.
2013
Μετά από τρία χρόνια από την εισαγωγή της σειράς Natural Shape, τα μοντέλα Athena και Reston κέρδισαν τα περίφημα “Editor Choice Awards” του American Backpacker Magazine.
2017
Το Asolo έλαβε την αναγνώριση “Hall of Fame” από το American Backpacker Magazine και το “Kauf Tip” από το γερμανικό περιοδικό Outdoor για το μοντέλο Drifter GV σύμβολο καινοτομίας και απόδοσης.
2020
Ο κόσμος αντιμετωπίζει την κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και η Asolo προστατεύει ολόκληρη τη διεθνή της ομάδα κλείνοντας τις υποδομές της και εφαρμόζοντας προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Η εταιρεία υποστηρίζει και πιστεύει σε ολόκληρη την Ομάδα της: καμία δουλειά δεν τίθεται σε κίνδυνο και η οικογένεια διασφαλίζει τη συνέχεια και τη δέσμευση για όλους τους εργαζόμενους. Η Asolo δεν σταματά και συνεχίζει να πιστεύει στο μέλλον: ξεκινάει έτσι ο σχεδιασμός για το άνοιγμα μιας νέας μονάδας παραγωγής στη Ρουμανία, η ανάπτυξη μιας νέας συλλογής και μια άμεση συνομιλία με τους τελικούς καταναλωτές.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...