ARCTIC – Μια ταινία για την επιβίωση και τον αλτρουϊσμό

arctic anevenontas

Τίποτα δεν αποτυπώνει καλύτερα το πόσο εύθραυστος είναι ο άνθρωπος όσο η εικόνα μιας και μόνης κουκίδας να περιπλανιέται στον απέραντο ωκεανό του λευκού χιονιού. Τίποτα δεν αποτυπώνει παραστατικότερα την αντοχή, όσο ένας άνθρωπος που περπατάει αργά μέσα σε δεινή θύελλα, σε σημείο που να μην μπορείς καν να τον διακρίνεις στη χιονοθύελλα…

Μετά την προβολή της στο Εκτός Συναγωνισμού τμήμα του Φεστιβάλ Καννών η ταινία «Arctic» απέδειξε πως είναι μια καθηλωτική περιπέτεια επιβίωσης που θα ικανοποιήσει το κοινό που επιθυμεί μια μεστή περιπέτεια και έναν ερμηνευτικό άθλο. Ο Mαντς Μίκελσεν στην πιο απαιτητική ερμηνεία της καριέρας του, απογειώνει την ταινία.

Παρακολουθώντας την ταινία αυτή δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο. Την απόλαυσα. NEW
YORK MAGAZINE

Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση. Ο ήρωας μας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.arctic anevenontas

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…

Η ταινία ήταν πολύ απαιτητική. Μεγάλη πρόκληση. Τα γυρίσματα προγραμματίζονταν να διαρκέσουν μόλις 20 μέρες στην Ισλανδία, στην καρδιά του χειμώνα. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κάνουμε τα γυρίσματα με ό,τι καιρό κι αν είχαμε, πράγμα που ήταν επίπονο για όλο το συνεργείο όπως και το να κρατήσεις ακολουθία και ρακόρ ήταν εφιαλτικό. Παρόλα αυτά, τα καταφέραμε και όλα πήγαν άψογα. Άλλη μια πρόκληση αυτής της ταινίας ήταν να φαίνεται πως ο ήρωας μας είναι εκεί ολομόναχος, πράγμα δύσκολο γιατί με ένα συνεργείο 20-30 ατόμων ήταν δύσκολο να μην βρεις κάποια πατημασιά πάνω στο παρθένο χιόνι που κάλυπτε τα πάντα.

Τόμας Ορν Τόμασον-Διευθυντής φωτογραφίας

  • Σκηνοθεσία: Τζο Πένα
  • Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκκελσεν
  • Χώρα: Ισλανδία
  • Διάρκεια: 97’
  • Διανομή: Weird Wave

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 14/3 στον κινηματογράφο Andora και μπορείτε να είστε κι εσείς εκεί με μια διπλή πρόσκληση. Πως; Δείτε πατώντας εδώ.

 

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.