Απάτητα τα Everest και Lhotse. Όλες οι φθινοπωρινές αποστολές απέτυχαν.

Jornet Everest
Ο Jornet στο Everest. Photo by Sebastien Montaz-Rosset.

Τα ψηλότερα βουνά του Νεπάλ, το Έβερεστ και το Λότσε, θα παραμείνουν απάτητα φέτος το φθινόπωρο, καθώς οι αποστολές – η μια μετά την άλλη –εγκατέλειψαν την προσπάθεια, λόγω άσχημου καιρού.

Στο βουνό προσπαθούσαν μερικά μεγάλα ονόματα, όπως ο αθλητής ορεινού τρεξίματο Kilian Jornet, που εγκατέλειψε την προσπάθεια για το Everest αφού έφτασε στο South Col και στα 8400μ. Ο Jornet και τα μέλη της ομάδας του είχαν προγραμματίσει να ανέβουν κατόπιν και στο Lhotse.

«Όλοι οι ορειβάτες εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους να ανέβουν στο Everest και στο Lhotse φέτος το φθινόπωρο», δήλωσε ο Iswari Paudel, Διευθύνων Σύμβουλος της Himalayan Guides.

Ακόμη και Πολωνοί αναρριχητές, όπως ο σπεσιαλίστας του ski Andrzej Leszek Bargiel αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για το Everest στα μισά του φθινοπώρου.
Αλλά και ο διάσημος Αμερικανός ορειβάτης Garrett Madison και οι σχοινοσύντροφοι του Zac Bookman και Kristin Bennett έφυγαν επίσης από το βουνό, αφού ένα serac εμπόδιζε την πορεία τους προς την κορυφή των Everest και Lhotse. Το ίδιο και ο Joe Vernachio (πρόεδρος της Mountain Hardwear), ο Πολωνός Rafal Maciej Fronia καθώς και ο Βρετανός Tim Emmett.

Να σημειωθεί ότι φέτος το φθινόπωρο, μόλις 10 ορειβάτες ζήτησαν και πήραν άδεια για το Everest. Εγκατέλειψαν τελικά όλοι. Καμιά σχέση με το πανηγύρι της άνοιξης!

pernissions everest 19
Οι άδειες του φετινού φθινοπώρου, για τα βουνά του Nepal.
SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...