«Άνοιξε» ο Όλυμπος και τα βουνά της Β. Ελλάδας.

Μετά από τη γενική κατακραυγή, η Πολιτική Προστασία εδέησε να συγκεκριμενοποιήσει το θέμα της οριζόντιας απαγόρευσης σε δάση, Ε.Δ. κλπ.

Έτσι αναστέλλεται η απαγόρευση εισόδου σε δάση, εθνικά πάρκα και περιοχές προστασίας Natura με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιά είναι κάτω του βαθμού 4 (δηλαδή έως και 3). Πάντα με την επιφύλαξη παράτασης ή εκ νέου ενεργοποίησης σε περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες (ΦΕΚ 3796 Τεύχος Β).

Είναι μια μικρή νίκη αυτή, απέναντι σε ένα κράτος το οποίο – όλο και πιο εύκολα – καταφεύγει σε αυθαίρετες, καθολικές και άδικες απαγορεύσεις.
Μπορούμε λοιπόν να ανέβουμε πλέον ελεύθερα στα αγαπημένα μας βουνά. Όπως πάντα με προσοχή και σεβασμό σε αυτά που έχουμε και που τελικά (τώρα που κινδυνεύουμε να τα χάσουμε) αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύτιμα και όχι δεδομένα, είναι.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο ΕΟΣ Λιτοχώρου:

ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ

“Μετά από σειρά απαγορεύσεων δίχως λογική, αφού ο βαθμός επικίνδυνοτητας για εκδήλωση φωτιάς ήταν πολύ μικρός και η Πολιτική Προστασία το επιβεβαίωνε με καθημερινές ανακοινώσεις, τουλάχιστον για την Βόρεια Ελλάδα. Πάρθηκε η απόφαση και δημοσιεύθηκε με ΦΕΚ ότι αίρεται η απαγόρευση εισόδου σε δάση, εθνικά πάρκα και περιοχές προστασίας Natura με προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιά είναι κάτω του (βαθμού 4) έως και τις 20 Αυγούστου με την επιφύλαξη παράτασης ή εκ νέου ενεργοποίησης (ΦΕΚ 3796 ΤΕΎΧΟΣ Β).

Οι συνεχόμενες πίεσης όσο της ορειβατικής και τοπικής κοινότητας, των επαγγελματιών του χώρου, της Ομοσπονδίας αλλά και την σύμπραξη των Ορειβατικών-Φυσιολατρικών Συλλόγων Πιερίας για να πράξουν το λογικό και να σταματήσουν την μορφή καταστολής χωρίς αιτιολόγηση με γενική απαγόρευση, θα πούμε ότι έπιασαν τόπο!
Όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει δημόσια τοποθέτηση για το σοβαρό θέμα της άνευ λόγου απαγόρευσης από ένα διάστημα και μετά όπως και το θέμα της εισόδου με εισιτήριο.

Διαβάστε ακόμα:  Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο αγνοούμενος στον Ορλιά.

Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας και συζήτησης”.

ΕΟΣ Λιτοχώρου
SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...