Ανοίγει αύριο η Σαμαριά αλλά η είσοδος με «δική σας ευθύνη»!

faragi samarias

Μετά τον βαρύ τραυματισμό πεζοπόρου από πτώση βράχου που οφειλόταν σε σεισμό 4.7R, το φαράγγι της Σαμαριάς, όπως και τα γειτονικά επισκέψιμα φαράγγια, έκλεισαν για ευνόητους λόγους.

Με τη σεισμική ακολουθία όμως να εξασθενεί και τον κίνδυνο πλέον να ελαχιστοποιείται, αύριο Τρίτη 22/8 θα ανοίξει και πάλι στους επισκέπτες αφού έχει γίνει καθαρισμός από τα πεσμένα βράχια και έλεγχος της διαδρομής. Αλλά ο ΟΦΥΠΕΚΑ (στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει πλέον η Σαμαριά) δεν το αφήνει στην Τύχη: με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι πρώτον αυτό (η είσοδος δηλαδή) είναι υπό αίρεση, αφού εκκρεμεί αυτοψία από τις «αρμόδιες υπηρεσίες» και «ειδικούς επιστήμονες» (δηλαδή κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν υπάρχουν ετοιμόρροπα βράχια;) και δεύτερον, «οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού».

Με δεδομένο ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα από τα πλέον γνωστά και επισκέψιμα σημεία της Κρήτης και έχει είσοδο 5€ προσφέροντας ένα σεβαστό έσοδο στο Κράτος (περίπου 1000+ επισκέπτες ημερησίως, για 5-6 περίπου μήνες λειτουργίας), αλλά και ένα κύκλο εργασιών σε πολλούς επαγγελματίες, ο ΟΦΥΠΕΚΑ τετραγώνισε τον κύκλο: και να είναι ανοιχτό, άρα τα έσοδα να τρέχουν και καμιά ευθύνη να μην μπορεί να ζητηθεί σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος. Bingo!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...