Αναρριχητική Συνάντηση στην Καλογριά από το ΕΟΣ Πάτρας, στη μνήμη των χαμένων συντρόφων.

anarrixitiki synantisi kalogria 2024

Κοντεύουν δυο χρόνια από τη μέρα που μια χιονοστιβάδα παρέσυρε τρεις ορειβάτες στο Χελμό, σκορπίζοντας τη θλίψη στην ορειβατική κοινότητα της χώρας. Και οι τρεις (Γιάννης Τορέλλι, Θανάσης Σωτηρόπουλος και Πάνος Τέκος) ήταν μέλη του ΕΟΣ Πατρών, που φέτος για να τους τιμήσει οργανώνει την πρώτη αναρριχητική συνάντηση στην Καλογριά (ένα πεδίο σημαντικό για την ιστορία της Ελληνικής αναρρίχησης, ένα πεδίο που δραστηριοποιούνταν οι τρεις σχοινοσύντροφοι), στις 10-11/2/24.

Το πρόγραμμα θα έχει πολύ αναρρίχηση, αλλά και περπάτημα καθώς και διάφορες δραστηριότητες στην περιοχή (που είναι σημαντικός βιότοπος) και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του τις επόμενες ημέρες (εδώ).

Η Καλογριά είναι ένα πεδίο κοντά στην Πάτρα (45χλμ.) και δίπλα στον πολύ σημαντικό υδροβιότοπο της Στροφυλιάς. Έχει πάνω από 80 διαδρομές, σχεδόν όλες αθλητικές, με δυσκολίες σε όλο το εύρος, από εκπαιδευτικές 5b, μέχρι σκληρές 8b. Το πεδίο είναι καθαρά χειμερινό, αφού έχει νότιο προσανατολισμό και βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο.

Για να έχετε μια πλήρη εικόνα του πεδίου, δείτε εδώ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΣ Πάτρας

Πέρασαν δύο χρόνια από εκείνο το Σάββατο στις 5 Φλεβάρη του 22, που η χιονοστιβάδα παρέσυρε τους φίλους και σχοινοσυντρόφους μας Γιάννη Τορέλλι, Θανάση Σωτηρόπουλο και Πάνο Τέκο στην προσπάθειά τους για την άπιαστη «Στύγα».

anarrixitiki synantisi kalogria 2024Μετά από δύο μουδιασμένα χρόνια η αναρριχητική κοινότητα της Πάτρας ανασκουμπώνεται και με πίστη στο ρητό «πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», αποφάσισε να τιμήσει τα αδέρφια της όπως πραγματικά θα ήθελαν:
παρέα με πολλούς φίλους, πολύ σκαρφάλωμα, πολλή δικιά μας μπύρα,
πολλή μουσική και φυσικά πάρτυ!!!

Με μεγάλη ανυπομονησία λοιπόν σας προσκαλούμε στις 10 – 11 Φεβρουαρίου 2024, σε αυτό που ελπίζουμε να γίνει ο νέος θεσμός της κοινότητάς μας, στην 1η Αναρριχητική Συνάντηση στο ιστορικό πεδίο της Καλογριάς. Στο πεδίο που άνοιξε ο Γιάννης και έγραψε τα πρώτα λαμπρά κεφάλαια της σπορ αναρρίχησης στην Ελλάδα, τις διαδρομές που σκαρφάλωσε και ανανέωσε με πάθος ο Θανάσης και στο οποίο γαλουχήθηκε αναρριχητικά και λάτρεψε ο Πάνος.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να ανανεώσουμε διαδρομές, να περπατήσουμε στα Μαύρα Βουνά, να γνωρίσουμε την αναρρίχηση σε νέους φίλους, να παρτάρουμε στο κάμπινγκ και πολλά ακόμα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συνάντησης, μέχρι και bird watching στον Natura υδροβιότοπο για τους μικρούς μας φίλους και τις ρομαντικές ψυχές.

Πάνω απ΄ όλα όμως σας περιμένουμε να σκαρφαλώσουμε και να τα πούμε όλοι μαζί στο αγαπημένο μας πεδίο. Γιατί αν ένα πράγμα είναι σίγουρο, είναι ότι ο Γιάννης, ο Πάνος και ο Θανάσης, δεν θα ήθελαν να μας βλέπουν να καθόμαστε να κλαίμε την μοίρα μας, αλλά να μαζευόμαστε όλοι μαζί να σκαρφαλώνουμε και να περνάμε καλά σαν μία μεγάλη οικογένεια.
Εμείς στους φίλους μας λέμε Ραντεβού στο Γαλάζιο Όνειρο
Γιατί αυτοί είμαστε… ♥
και θέλουμε να είστε όλοι εκεί!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...