Αναρριχητική συνάντηση στο Φαλακρό

Ο Θεόφιλος Χατζησυρλής στο Φαλακρό

Για 7η χρονιά θα πραγματοποιηθεί αναρριχητική συνάντηση στο Φαλακρό στη μνήμη του αξέχαστου Θεόφιλου Χατζηζυρλή. Η συνάντηση θα γίνει στις 7 και 8 Ιούλη και οργανώνεται από τη Λ.Ο.Χ. Καβάλας της οποίας ο Θεόφιλος ήταν μέλος.

Η συνάντηση απευθύνεται σε αναρριχητές με γνώσεις trad σκαρφαλώματος και εμπειρία στο βουνίσιο σκαρφάλωμα (σαθρά, εύρεση διαδρομής κλπ.). Στο μεγάλο πέταλο που σχηματίζουν οι ψηλές κορυφές του Φαλακρού, υπάρχουν διαδρομές από 160, έως και 550μ. για όλα τα γούστα και όλες τις ικανότητες (αρκεί να υπάρχει σχετική εμπειρία), καθώς η δυσκολία τους ξεκινά από IV και φτάνει έως VIII+ UIIA. Εκτός από 3 διαδρομές με σπορ χαρακτήρα που χρειάζονται μόνο σετάκια για την επανάληψή τους, όλες οι υπόλοιπες είναι trad (παραδοσιακές) και χρειάζονται καρφιά, καρύδια και friends για να σκαρφαλωθούν. Σχεδόν όλες οι διαδρομές έχουν έτοιμα ρελέ. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σκίτσα και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πεδίο.
Το base camp της συνάντησης θα βρίσκεται πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό – στην τοποθεσία Κουρί , σε υψόμετρο 1400μ, σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με άφθονη σκιά όπου θα στηθούν τ’ αντίσκηνα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίσουν για τον εξοπλισμό και τη διατροφή τους. Το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση, γύρω από την φωτιά θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα.
Για το πλήρες πρόγραμμα της συνάντησης, καθώς και για τα στοιχεία επικοινωνίας, πατήστε εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...