Ανακαίνιση του καταφυγίου ΠΟΑ στα Βαρδούσια.

anakainisi sto katafygio tou poa
Το καταφύγιο του ΠΟΑ χειμώνα. Πίσω του το διάσελο Μετερίζια, η Σκούφια και οι Σούφλες και δεξιότερα η Αλογόρραχη. φωτό: ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ

Ριζική ανακαίνιση έκανε ο ΠΟΑ στο καταφύγιο του στα Μετερίζια τις μέρες που πέρασαν, για να υποδεχθεί με τους καλύτερους όρους το σκληρό χειμώνα.

Στο καταφύγιο “Γιάννης Γρηγορόπουλος” αλλάχτηκαν όλα τα κουφώματα και τοποθετήθηκαν νέα, σύγχρονης τεχνολογίας θερμομονωτικά, αλλάχτηκε επίσης η σόμπα με καινούργια μαντεμένια, βάφτηκε το εσωτερικό του και για ακόμα μια φορά επισκευάστηκε η πόρτα της αίθουσας ανάγκης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες με την τοποθέτηση αλεξικέραυνου, την εγκατάσταση μικρού φωτοβολταϊκού για τον εσωτερικό φωτισμό και τη φόρτιση κινητών, την αλλαγή των κουβερτών και την προσπάθεια να έρθει το νερό της κοντινής πηγής, όσο πιο κοντά στο καταφύγιο γίνεται.

Το καταφύγιο του ΠΟΑ βρίσκεται σε υψόμετρο 2010 μέτρα, λίγο πριν το διάσελο Μετερίζια, πάνω στο μονοπάτι που οδηγεί στο Μέγα Κάμπο και τον Κόρακα. Βολεύει επίσης για σκαρφάλωμα και αναβάσεις στις Σούφλες και τη Σκούφια. Είναι ιδιοκτησία του ΠΟΑ, κοιμίζει 18 άτομα, δεν έχει φύλακα και τα κλειδιά δίνονται σε συνεννόηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταφύγιο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που διαθέτουν «αίθουσα ανάγκης», κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, αφού μπορούν να βρουν στέγη όσοι αντιμετωπίσουν μια έκτακτη δυσκολία στο βουνό, αλλά και βολικό για σχοινοσυντροφιές 2-3-4 ατόμων που θέλουν να παραμείνουν μέρες στο βουνό, ιδίως χειμώνα.

Περισσότερες πληροφορίες και τηλέφωνα για το καταφύγιο δείτε εδώ.

Ο πεζοπορικός οδηγός μας για τα Βαρδούσια, εδώ.

Περισσότερα για διαδρομές στα Βαρδούσια:

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...