Αναχώρησε ο Α. Συκάρης για Lhotse και Makalu. Άλλοι τέσσερις Έλληνες έχουν στόχο το Everest.

Lhotse, 8516μ.
Το Lhotse, 8516μ.

Αναχώρησε σήμερα ο Αντώνης Συκάρης για το Νεπάλ, με στόχο την ανάβαση σε Lhotse και Makalu. Αν ο Συκάρης πετύχει το στόχο του, θα είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες 8άρες στο ενεργητικό του.

Τα δυο αυτά βουνά έχουν ήδη ελληνική ανάβαση, από το Χάρη Κυριακάκη, ο οποίος ανέβηκε το Lhotse στις 19/5/08 και το Makalu στις στις 25/5/14, όπου και χάθηκε κατεβαίνοντας. Η παρουσία όμως Ελλήνων στο Νεπάλ είναι φέτος έντονη και δεν περιορίζεται σε αυτήν την προσπάθεια.
Εκτός από τον Συκάρη που θα προσπαθήσει τις δυο κορυφές και που η προσπάθεια του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο μήνες, στο δρόμο για το Base Camp του Everest βρίσκονται άλλοι τέσσερις Έλληνες: ο Νίκος Μαγγίτσης με την Αλίκη Αναστασοπούλου και η Βανέσα Αρχοντίδου με την Χριστίνα Φλαμπούρη. Και οι τέσσερις τους έχουν στόχο τη Στέγη του Κόσμου, το Everest και τα 8850 μέτρα του.
Ο Νίκος Μαγγίτσης έχει ξανανέβει στο Everest το 2004 (λίγες ώρες μετά τις πρώτες ελληνικές αναβάσεις της αποστολής Everest 2004) και είναι και ο μόνος Έλληνας που έχει ανέβει τις 7 summits. Η Βανέσα Αρχοντίδου με τη Χριστίνα Φλαμπούρη κυνηγούν και αυτές το ίδιο project (7 summits) και το Everest είναι το 6ο βουνό της προσπάθειας (θα απομένει το Mt Vinson στην Ανταρκτική).
Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα γυναικεία ελληνική ανάβαση του Everest (πρώτη γυναικεία ανάβαση: η Γιαπωνέζα Junko Tabei το 1975).

Ευχόμαστε σε όλους καλή ανάβαση.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.