Αλλαγή εποχής για το καταφύγιο Φλαμπούρι!

katafygio flampouri

Αλλαγή εποχής στο καταφύγιο Φλαμπούρι, με την αποχώρηση του μέχρι σήμερα διαχειριστή Γ. Λυκίδη.

Ο ιδιοκτήτης σύλλογος (ΕΟΣ Αχαρνών) αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση του (που ξεκίνησε το 2004 και λήγει αύριο) και να δώσει τη διαχείριση για τα επόμενα χρόνια στους διαχειριστές του καταφυγίου Μπάφι (που ανήκει στον ΕΟΣ Αθηνών). Ευχόμαστε τόσο στον παλιό διαχειριστή (που συνεχίζει επαγγελματικά στις outdoor δραστηριότητες), όσο και στο νέο κάθε επιτυχία και αυτή η αλλαγή να φανεί ωφέλιμη για τους πεζοπόρους και τους επισκέπτες της αγαπημένης μας Πάρνηθας και φυσικά του ΕΟΣ Αχαρνών.

Διαβάστε ακόμα:  Τρία μονοπάτια για αρχάριους, στην Πάρνηθα!

Το καταφύγιο Φλαμπούρι

Τη δεκαετία του 70 η Πολεμική Αεροπορία παραχώρησε στο νεοσύστατο τότε ΕΟΣ Αχαρνών, ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα στη ράχη Φλαμπούρι στα 1151μ. υψόμετρο, όπου ο σύλλογος το μετέτρεψε σε καταφύγιο (το σημερινό Φλαμπουράκι, που βρίσκεται δίπλα στο νέο καταφύγιο). Αργότερα τη δεκαετία του 80, ο ΕΟΣ Αχαρνών έχτισε το νέο σημερινό καταφύγιο, το οποίο είχε για την εποχή αρκετές καινοτομίες (αιολική και ηλιακή ενέργεια, ενδοδαπέδια θέρμανση κλπ.). Σήμερα το καταφύγιο Φλαμπούρι, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της Πάρνηθας και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες κάθε ΠΣΚ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...

1 COMMENT