Αλλαγές στους περιορισμούς. Μέχρι και 7 άτομα για πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση.

Πάνω που είχαμε ξεχάσει πόσους μήνες είμαστε σε καθεστώς περιορισμών και εξαίρεσης, η πολιτεία και τα αρμόδια όργανα της, διαπίστωσαν επιτέλους ότι οι εξωτερικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και η αναρρίχηση δεν συντελούν στη διάδοση του covid και χαλαρώνουν τους περιορισμούς.

Με νέα επικαιροποιημένη ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 27/2 και ισχύει από χθες 1/3, η πεζοπορία, η αναρρίχηση (σε εξωτερικό χώρο), το ορειβατικό σκι και η ορειβασία, επιτρέπεται να γίνουν μέχρι και από ομάδα επτά ατόμων.  Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον τρόπο και τις ώρες μετακινήσεων. Προσοχή όμως γιατί υπάρχει και μια παράγραφος η οποία δεν καλύπτει όσους δεν έχουν ταυτότητα ορειβατικού σωματείου (EOOA). Η σχετική παράγραφος έχει ως εξής:

Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 01/03/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 27/02/2021 με τίτλο:

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ 793Β’/27-02-2021).

……

Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

 • Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων.
 • Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 6 αθλητές/αθλούμενους.
 • Οι μετακινήσεις των αθλητών/αθλούμενων προς και από τον χώρο προπόνησης να πραγματοποιούνται βάσει όσων προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.
 • Οι αθλητές να διαθέτουν βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας για την μετακίνησή τους που
 • θα αναγράφει:
 1. ονοματεπώνυμο αθλητή,
 2. άθλημα
 3. αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία
 4. μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα)
 5. τόπο κατοικίας του αθλητή
 6. τόπο προπόνησης
Διαβάστε ακόμα:  Αμφικτιονία (VII+, 185μ.). Μια όμορφη γραμμή σε μια νέα ορθοπλαγιά.

Επιπλέον θα διαθέτουν φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την οικεία ομοσπονδία. Οι αθλούμενοι μπορούν να μετακινηθούν για ατομική άσκηση εντός της Π.Ε. ή κατ’εξαίρεση για την Αττική, εντός της Περιφέρειας Αττικής. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...