Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος Ολύμπου

marathonios olympou_

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις καταστροφές που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης ακύρωσε τον 35° Μαραθώνιο Ολύμπου που θα γινόταν την Κυριακή που έρχεται.

Η απόφαση του συλλόγου πάρθηκε μετά τις πληροφορίες για καταστροφές στα γεφύρια του Ενιπέα, αλλά και το κλείσιμο του δρόμου για τα Πριόνια. Ο Μαραθώνιος Ολύμπου είναι ο πρώτος και πλέον ιστορικός αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης

Εν όψει της διεξαγωγής του 35ου Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με φορείς και επαγγελματίες του Ολύμπου προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στο βουνό μετά τις σφοδρές νεροποντές των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα, στελέχη του επισκέφθηκαν αυτοπροσώπως την περιοχή για να αποκτήσουν προσωπική άποψη. Οι πληροφορίες ήταν είτε ασαφείς είτε αποθαρρυντικές. Ο δε χρόνος που απομένει για την αποκατάσταση των ζημιών είναι ελάχιστος. Ύστερα από αυτό, και καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων, ο Σύλλογος οδηγήθηκε στη δύσκολη απόφαση ακύρωσης του αγώνα. Θεωρεί, όμως, ότι ως διοργανωτής θα πρέπει να σταθεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία και στους ανθρώπους του. Και η ασφάλεια αθλητών και εθελοντών είναι το πρώτιστο που πρέπει να διαφυλαχθεί. Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές για την αφοσίωσή τους και να τους ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τυχόν έξοδα στα οποία υποβλήθηκαν. Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά για την επιστροφή του ποσού της εγγραφής. Καλή αντάμωση στον Όλυμπο τον Σεπτέμβριο του 2024!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...