Είναι εδώ. Σε Όλυμπο, Βαρδούσια, Γκιώνα, Παρνασσό, Άγραφα και Χελμό. Κορφές που περιμένουν ντυμένες με τη χειμερινή τους φορεσιά τους λίγους που έχουν την επιμονή να ανακαλύψουν τη γοητεία τους.

Mερικές είναι δίπλα μας, αλλά αγνοημένες. Άλλες απόμακρες, δεν έχουν δεχτεί παρά ελάχιστες ή και καθόλου επισκέψεις. Στις αεροφωτογραφίες του Νίκου Δανιηλίδη που παρουσιάζουμε στο παρακάτω gallery, μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις ομορφότερες ορθοπλαγιές των βουνών μας, έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Aλλά όχι, αυτά δεν μπορούν να τα αποκαλύψουν οι φωτογραφίες, αυτά θα τα μάθετε όταν βρεθείτε να σκαρφαλώνετε πάνω τους.

10. Δυτικά Βαρδούσια

Αέρινα διάσελα, κόψεις και ασβεστολιθικές βελόνες. Λίγοι επισκέπτονται αυτό το κομμάτι των Βαρδουσίων χειμώνα. Ακόμα λιγότεροι το σκαρφαλώνουν. Η πιο γνωστή κορφή, η Πλάκα Πυραμίδα, μετράει κάποιες χειμερινές αναβάσεις, αλλά η δυτική πλευρά της παραμένει ανέγγιχτη. Το Κάτω Ψηλό, έχει μια μόνο χειμερινή (και μοναχική) ανάβαση από τη δυτική κόψη του, που έγινε πριν περίπου 30 χρόνια!!! Οι Σούφλες και η Αλογόραχη σπάνια προσεγγίζονται από εδώ, ενώ το Πάνω Ψηλό με τα 400μ. της Δυτικής ορθοπλαγιάς του παραμένει απρόσιτο.

WEST VARDOUSIA, 17FEB2012 1. Αρτοτινά λιβάδια, 2. Δ. Σούφλα, 3. Κ. Σούφλα, 4. Κάτω Ψηλό, 5. Πυραμίδα, 6. Πάνω Ψηλό.

ABOUT

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και φωτογραφία στο Art Institute στο San Francisco το 1985. Δίδαξε φωτογραφία, χρώμα και φωτορεπορτάζ για σπουδαστές φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας, από το 1987. Το 1998 παραιτείται από τη διδασκαλία για να συνεχίσει αποκλειστικά ως ανεξάρτητος φωτογράφος. Ταξίδεψε και φωτογράφησε σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αϊτή, Αίγυπτο, Μαλί, Ουγκάντα, Κένυα, Ινδία, Νεπάλ, Νότια Κορέα, Λίβανο, Συρία, Υεμένη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται κυρίως ως φωτογράφος μεγάλων έργων τόσο από ξηράς όσο και από αέρος.