9η Αναρριχητική Συνάντηση Φαλακρού 11-12/7/20

falakro

Για μια ακόμα χρονιά η ΛΟΧ Καβάλας διοργανώνει αναρριχητική συνάντηση στις ορθοπλαγιές του Φαλακρού.

Αυτή η 9η Αναρριχητική-πεζοπορική συνάντηση διοργανώνεται στις 11-12 Ιουλίου 2020  και καλούνται οι λάτρεις των μεγάλων βουνίσιων  διαδρομών σε αντάμωμα, στο βουνό που φημίζεται για την ποικιλία των αναρριχητικών διαδρομών του. Υπάρχουν διαδρομές με ανάπτυγμα από 160 ως και 550 μέτρα για όλα τα γούστα και όλες τις ικανότητες (αρκεί να υπάρχει σχετική εμπειρία) καθώς η δυσκολία τους ξεκινά από IV και φτάνει έως VIII+ UIIA. Εκτός από 3 διαδρομές με σπορ χαρακτήρα 6a, 6b και 7a+ που χρειάζονται μόνο σετάκια για την επανάληψή τους, όλες οι υπόλοιπες είναι trad (παραδοσιακές) και χρειάζονται καρφιά, καρύδια και friends για να σκαρφαλωθούν.  Σχεδόν όλες οι διαδρομές έχουν έτοιμα ρελέ. Να πούμε ότι φέτος προστίθενται στο πεδίο και 2 νέες για το κοινό διαδρομές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδρομές είναι βουνίσιες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται (σαθρά κλπ.), γι΄αυτό και η πρόσκληση απευθύνεται σε ενήλικες που ξέρουν που πάνε και πραγματοποιούνται με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη. Οι διοργανωτές θα παρέχουν σκίτσα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το βράχινο ανάγλυφο στους συμμετέχοντες.

Η πρόσβαση στο αναρριχητικό πεδίο εντοπίζεται στην αρχή του parking του χιονοδρομικού (1720 m), ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τις κεραίες και απαιτεί 30 λεπτά πεζοπορίας για τις βάσεις των κοντινότερων διαδρομών. Παράλληλα για όσους προτιμούν την πεζοπορία, θα πραγματοποιηθούν διαδρομές  στην κορυφή  Πρ. Ηλίας (2232 m) και στο γύρω καταπληκτικό αλπικό ανάγλυφο της περιοχής. Το base camp της συνάντησης βρίσκεται πάνω στον δρόμο (άσφαλτος) που οδηγεί στο χιονοδρομικό – στην τοποθεσία Κουρί , σε υψόμετρο 1400 m, σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με άφθονη σκιά όπου θα στηθούν τ’ αντίσκηνα.

Διαβάστε ακόμα:  Τουρκοβούνια - ένα ιστορικό Αθηναϊκό πεδίο ανανεώνεται!

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίσουν για τον εξοπλισμό και τη διατροφή τους καθώς και τις ανάγκες του σε πόσιμο νερό. Το βράδυ του Σαββάτου στην κατασκήνωση, θα ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί για να τα πούμε  γύρω από την φωτιά. Στους παρευρισκόμενους φυσικά θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα, οπότε για να φτάσει για όλους, καλό θα είναι να μας ειδοποιήσετε εγκαίρως ότι θα έρθετε.

  • Διοργάνωση: Λ.Ο.Χ. ΚΑΒΑΛΑΣ
  • Επικοινωνία: email: lohkavalas@yahoo.gr
  • Πληροφορίες: Μπόσκος Απόστολος, τηλ: 6937293486, email: apboskos@gmail.com
SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...