Θανατηφόρα πτώση είχε χθες το μεσημέρι πεζοπόρος στη Via Ferrata της Δυτικής Πάρνηθας.
Πρόκειται για τον Ηλία Μπαλωμένο, συνοδό βουνού από την Αθήνα και τα αίτια και οι συνθήκες της πτώσης του παραμένουν αδιευκρίνιστα (πιθανόν πέτρα στο κεφάλι που προκάλεσε πτώση). Η σορός του άτυχου άνδρα ανασύρθηκε αργά χθες το απόγευμα από την ΕΜΑΚ. Το «Α» εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο ατύχημα σε αυτού του τύπου δραστηριότητα και κάνει ακόμα πιο εμφανή την έλλειψη εξειδικευμένης εναέριας διάσωσης.
UPDATE: Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας βράχος χτύπησε στο στέρνο τον άτυχο ορειβάτη (ενώ ήταν ασφαλισμένος και φορούσε κράνος) με αποτέλεσμα το θάνατο του. Από πάνω υπήρχαν άλλα άτομα, αλλά δεν είναι σαφές αν οφείλεται σε αυτά η πτώση του βράχου.