Κ2 winter – Εγκαταλείπει ο Συκάρης.

Ο Αντώνης Συκάρης τελικά εγκαταλείπει. Η άφιξη του στην Κ3, μπορεί να έγινε χωρίς πρόβλημα και μέσα στο χρόνο, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του.

Όσοι έφτασαν σήμερα εκεί, βρήκαν τις σκηνές σκισμένες, με αποτέλεσμα πέντε Sherpas στην προσπάθεια τους να στήσουν και πάλι ότι γινόταν να στηθεί, να πάθουν κρυοπαγήματα και ο Dawa ο αρχηγός της αποστολής να τους ανακαλέσει άμεσα κάτω. Ο Συκάρης έχει και αυτός κρυοπάγημα σε δάχτυλο του ποδιού, οπότε αναγκαστικά και με βάση τη λογική, επιστρέφει. Δεν έχει μαζί του υπνόσακο. Πέντε ορειβάτες, (μεταξύ αυτών και η Tamara Lugman και ο Βούλγαρος Skatov) με έναν Sherpa, ξεκίνησαν για πάνω, αλλά δυο από αυτούς (δεν έχουμε πληροφορίες ποιοι είναι) ήδη εγκατέλειψαν και αυτοί λόγω ψύχους.

Ο Συκάρης ανέβασε στο λογαριασμό του: “Έφτασα μέχρι εδώ με μεγάλη προσπάθεια ψυχική και σωματική. Οι περισσότεροι sherpa έχουν κρυοπαγήματα και προσπαθούμε όλοι να διορθώσουμε την ζημιά που έχει γίνει.
Δυστυχώς ο υπνόσακος μου είναι στο C2 και θα χρειαστεί να παραμείνω στα 7440μ όλο το βράδυ στους -38 C.
Από όλη την ομάδα έχουν ξεκινήσει 4 άτομα αλλά τα 2 επέστρεψαν λόγω του ψύχους.

Όπως κι αν έχει είναι μια εξαιρετική προσπάθεια και αναμένουμε την ασφαλή επιστροφή του.

Οι Snorri και Sadpara έχουν ξεκινήσει ήδη για κορυφή.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...