Η αντίδραση της ΕΟΟΑ για τις καταγγελίες περί σεξιστικών συμπεριφορών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΟΟΑ, με θέμα την ανοιχτή επιστολή/ψήφισμα που δημοσίευσαν εννέα αναρριχήτριες και είχε θέμα σεξιστικές συμπεριφορές και σχόλια από στελέχη της ΕΟΟΑ.
Η επιστολή/ψήφισμα (που έχει ήδη υπογραφεί από εκατοντάδες αναρριχητές/τριες), που εκτός από καταγγελίες περιέχει και προτάσεις αντιμετώπισης τους, προκάλεσε προβληματισμό και σε διαδικτυακή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΟΟΑ Ν. Κοντός και τρία μέλη του ΔΣ με τις αναρριχήτριες, του την παρέδωσαν και επίσημα («Για το σεξισμό, την έμφυλη βία, και τη σεξουαλική παρενόχληση στα αθλήματα βουνού»). Η ΕΟΟΑ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις τους και ζήτησε από τις αναρριχήτριες να τις συγκεκριμενοποιήσουν, ώστε να συζητηθούν στο ΔΣ και να βρεθεί τρόπος να εφαρμοστούν στην πράξη. Μια καλή εξέλιξη.

Η επιστολή της ΕΟΟΑ

Επείγουσα ανακοίνωση για σεξιστικό σχόλιο

Το τελευταίο διάστημα, από διάφορα δημοσιεύματα σε Μ.Μ.Ε λάβαμε γνώση για κείμενο – ανοικτή επιστολή το οποίο υπογράφεται από εννέα αθλήτριες για σεξιστικό σχόλιο από στελέχη της Ε.Ο.Ο.Α. Το κείμενο αυτό ουδέποτε εστάλη στην Ε.Ο.Ο.Α ως επώνυμη καταγγελία. Ο Πρόεδρος Νίκος Κοντός εκπροσωπώντας και εκφράζοντας όλο το Δ.Σ με αίσθημα ευθύνης, ζητά να γίνει καταγγελία με ονόματα, καταδικάζει κατηγορηματικά παρόμοιες συμπεριφορές, και δηλώνει ότι τέτοια άτομα δεν έχουν χώρο και θέση στα ιδεώδη που προσπαθούμε ως άνθρωποι του αθλητισμού να διαδώσουμε.
Καλούμε όποια ή όποιον έχει υποστεί παρενόχληση, έμφυλη διάκριση με προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου ή εξουσιαστικά σχόλια με όρους υποτίμησης και προσβολής, γλωσσικό σεξισμό, να το δηλώσει στην Ε.Ο.Ο.Α. για να αποδοθούν κυρώσεις.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...