Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Μουζάκι
Κυριακή 25/04/10 16:25
daskalos600

Το Μουζάκι είναι αναμφίβολα από τα πλέον δημοφιλή αναρριχητικά πεδία. Εδώ και δέκα χρόνια αποτελεί πόλο έκξης για τους σημαντικότερους έλληνες -και όχι μόνο- αναρριχητές. Αλλά αυτό δε φτάνει: το Μουζάκι έχει κάτι για όλους εσάς, ακόμα και  αν ξεκινάτε τώρα, τη κάθετη δραστηριότητά σας, θα βρείτε σίγουρα πολλά να κάνετε εδώ.

.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

Μετά το χωριό Μουζάκι, στο δρόμο προς Λίμνη Πλαστήρα και Αργιθέα.

 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το πεδίο Α είναι ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό στα βράχια δεξιά.

Για το πεδίο Β, λίγο έγω από το Μουζάκι στο δρόμο προς Αργιθέα, κάνετε δεξιά επάνω προς το χωριό Πορτή. Στη δεύτερη (αριστερή) φουρκέτα, υπάρχει χώρος για 5-6 αυτόκίνητα και από εκεί ένα μονοπάτι σας ανεβάζει εύκολα στο πεδίο.

Το πεδίο Γ, παρ' ότι έχει δυνατότητες, έχει μέινει με δυο διαδρομές. Και πάλι παίρνοντας το δρόμο για λίμνη Πλαστήρα, θα πάτε αριστερά προς το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου και από εκεί θα περπατήσετε για 10-15' μέχρι το πεδίο.

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΟΝΗ

Δίπλα στο πεδίο Β, υπάρχει ξύλινο σπιτάκι, παντα ανοιχτό που μπορεί να φιλιξενήσει μια παρέα. Ακόμα στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου υπάρχει δυνατότητα camping.

 

ΕΠΟΧΗ - ΣΚΙΑ

Το πεδίο Β, είναι απογευματινό πεδίο, αφού ο προσανατολισμός του είναι ανατολικός. Ιδανική εποχή είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Το χειμώνα το πρόβλημα είναι κυρίως τα νερά στα κολωνέτα και δευτερευόντως το κρύο. Το καλοκαίρι, γενικά ακόμα και τα απογεύματα κάνει ζέστη (κάμπος), οπότε ις ζεστές ημέρες καλύτερα να το αποφεύγετε. Το πεδίο Γ, είναι βόρειο, αλλά δεν έχετε και πολλούς λόγους να πάτε και τέλος το πεδίο Α, είναι ανατολικό.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τις επαναλήψεις των διαδρομών, θα χρειαστείτε ένα σχοινι 60 μέτρων, ενώ αν επιχειρήσετε κάποιο extencion, θα χρειαστείτε περισσότερα μέτρα. Ακόμα τα σετάκια που θα χρειαστείτε είναι επίσης πολλά για κάποιες διαδρομές (μέχρι και 18). 

 

INFO

Περιοχή: Μουζάκι
Καλύτερη εποχή: Άνοιξη – Φθινόπωρο
Υλικά: 15-20 Σετάκια
Σχοινιά: 60μέτρα (70 για τα extencion)
Προσανατολισμός: Βόρειος, Ανατολικός.
Δυσκολίες: Από 4c έως 8b
Αριθμός Διαδρομών: 55
Οδηγοί – Δημοσιεύσεις: Ανεβαίνοντας Νο6

 

Gallery      Διαβάστε το άρθρο

Πεδίο Α

 Πεδίο Β (κάτω πεδίο)

Πεδίο Β (κυρίως πεδίο)

Πεδίο Β (πάνω πεδίο)

Πεδίο Γ

 

(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας