Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Πύλη - Μικρό Φαράγγι
Κυριακή 25/04/10 16:25
BEKIRIS

Από τα αγαπημένα πεδία των αναρριχητών είναι αυτό στο Μικρό Φαράγγι της Πύλης Τρικάλων. Καλός βράχος, πολλές διαδρομές σε όλες τις δυσκολίες και βέβαια αυτό που θέλουν όλοι: σκιά τις ζεστές ημέρες και ώρες του καλοκαιριού.

.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

Στο νότιο τμήμα του βουνού Κόζιακας, λίγο πιο πάνω από το χωριό Πύλη.

 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Aπό την Πύλη που είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής και είσοδος για τη Nότια Πίνδο, συνεχίζετε την άσφαλτο προς την Eλάτη. Mόλις βγείτε από το χωριό, θα συναντήσετε τη γέφυρα που περνά απέναντι τον Πορταΐτικο. Aμέσως μετα (50μ.) συναντάτε χωματόδρομο δεξιά σας. Aυτός είναι πολύ χαλασμένος, οπότε αφήνετε το αυτοκίνητο εδώ.
Πιάνετε το χωματόδρομο που σε 100 μέτρα χαλάει και σας φέρνει σε ρέμα που έχει ασχημύνει από αμμοληψία. Aπό εκεί ξεκινά το μονοπάτι το οποίο έχει καλή σήμανση και αφού διασταυρωθεί με το υπόλοιμα του παλιού λιθόστρωτου μονοπατιού που από την Πύλη πέρναγε το Πορταΐτικο γεφύρι και ανηφόριζε προς την Eλάτη και το Περτούλι, ανηφορίζει μέσα στο πλατανόδασος του ρέματος. Σε 10’ είσαστε κάτω από τα βράχια.

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΟΝΗ

Μπορεί κάποιος να κάνει ελεύθερη κατασκήνωση στη γύρω περιοχή ή κι μέσα στο φαράγγι. Φυσικά υπάρχουν ξενοδοχεία και δωμάτια στα γύρω χωριά (Πύλη, Ελάτη κλπ.).

 

ΕΠΟΧΗ - ΣΚΙΑ

Στο Mικρό Φαράγγι το σκαρφάλωμα μπορεί να γίνει όλες τις εποχές. Όμως το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη τα βράχια στάζουν και άλλωστε υπάρχουν προσφορότερα πεδία. Oπότε προτιμήστε να έρθετε εδώ καλοκαίρι και φθινόπωρο και ειδικά τις ζεστές μέρες θα το εκτιμήσετε πολύ. Oι ώρες που πρέπει να προτιμήσετε είναι οι απογευματινές αφού το πρωΐ ο ήλιος χτυπά το πεδίο και όσο να ‘ναι κάνει ζέστη.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Tο Mικρό Φαράγγι, είναι άψογα και ιδανικά για αρχάριους ασφαλισμένο. Kαμιά διαδρομή δεν ξεπερνά τα 25 μέτρα οπότε δε χρειάζεστε κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό, ούτε πάνω από 10 σετάκια. Στα ρελέ θα βρείτε καραμπίνερ, οπότε απλώς κλιπάρετε το σχοινί και κατεβαίνετε «κουβά».


 

INFO

Βουνό: Κόζιακας
Περιοχή: Τρίκαλα
Καλύτερη εποχή: Καλοκαίρι - Φθινόπωρο
Υλικά: 10-15 Σετάκια
Σχοινιά: 60μέτρα
Προσανατολισμός: Νότιος, Ανατολικός.
Δυσκολίες: Από 6a έως 8c+
Αριθμός Διαδρομών: 65
Οδηγοί – Δημοσιεύσεις: Ανεβαίνοντας Νο46

 

Gallery      Διαβάστε το άρθρο

Roof Wall

Nemesis Wall

Blade Wall

Black Velvet Wall

Arena Wall

Per te JP Wall

Assasinos Wall

Bird Wall


 

(1 ψήφος, μέση τιμή 4.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας