Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Καλυμνος - Sardonique
Κυριακή 25/04/10 16:25
1

ΚΑΛΥΜΝΟΣ - Οδύσσεια
"Sardonique" 8a/a+.

Η Κάλυμνος έχει καθιερωθεί τώρα πια ως ένας από τους πιο hot προορισμούς του κόσμου για σκαρφάλωμα...και διακοπές. Εκατοντάδες διαδρομές και δεκάδες αναρριχητικά πεδία είναι στη διάθεση του κάθε αναρριχητή. Σ' ένα από αυτά, από τα πιο δημοφιλή του νησιού, την Οδύσσεια βρίσκεται η διαδρομή "Sardonique".

.

Με δυσκολία γύρω στο 8a κατατάσετε στις δύσκολες διαδρομές της περιοχής και σύμφωνα με τους "μόνιμους" καλύμνιους είναι διαδρομή που κάθε γνήσιος sportclimbεράς πρέπει να έχει δοκιμάσει. Ο Χρίστος Δανιήλ σας δείχνουμε πως να την σκαρφαλώσετε. Καλή επανάληψη!

Πρώτη ανάβαση

1ΦΩΤΟ 1: Το σκαρφάλωμα για τα πρώτα 5-6 σετάκια είναι σχετικά εύκολο, με πολύ ωραίες μακριές κινήσεις σε χούφτες.


2ΦΩΤΟ 2: Ύστερα συναντάμε μικρό cruxάκι 2 κινήσεων το οποίο μας βγάζει σε rest. Ακολουθούν μερικές μακριές κινήσεις ακόμα, που μας οδηγούν στο crux.


3ΦΩΤΟ 3:Κλιπάρουμε το μακρί σετάκι, που έχει αφεθεί μόνιμα και ξεκινάμε. Αριστερό χέρι στο πρώτο τακάκι μπροστά μας, φτιάχνουμε πόδια, και δεξί ακριβώς δίπλα.

4ΦΩΤΟ 4-8: Σηκώνουμε χέρι σε χαρακτηριστική τανάλια, δεξί σε πλάγιο τακάκι στα δεξιά, φορτώνουμε αριστερό πόδι και πιάνουμε τα δύο πλάγια τακάκια, ανοίγουμε πόδια πιάνουμε με το αριστερό μικρό τακάκι και διαδοχικά σηκώνουμε χέρια στα δύο πιασίματα μπροστά μας, κλιπάρουμε και το επόμενο πάσιμο ειναι χούφτα!

5ΦΩΤΟ 5.6ΦΩΤΟ 6.7ΦΩΤΟ 7.8ΦΩΤΟ 8.TIPS

1. Αποφύγετε τις ζεστές μέρες. Τα τακάκια είναι πολύ μικρά και θέλουν ξερές συνθήκες για να τα νοιώσετε καλά.

2. Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας βουρτσάκι για να καθαρίσετε τα πιασίματα. Καθαρίστε τα καλά απο την πολύ μαγνησία.

3. Θυμηθείτε οτι δε βρισκόμαστε στο αναρριχητικό πεδίο της "γειτονιάς" μας. Είμαστε στην Κάλυμνο και αυτό σημαίνει κόσμος, πολύς κόσμος, ειδικά στη high season περίοδο. Αποφύγετε την περίοδο αυτή γιατί δύσκολα θα έχετε την ησυχία σας, όλο και κάποιος ξένος πιτσιρικάς θα έρχετε και θα σας τη σπάει, καθώς θα στέλνει για πλάκα τη διαδρομή που παλεύετε.


Καλή επανάληψη!

Foto:  Κείμενο:

  

INFO

Τοποθεσία: Κάλυμνος
Πεδίο: Οδύσσεια
Καλύτερη εποχή: Άνοιξη - Φθινόπωρο - Χειμώνας
Υλικά: Σετάκια.
Προσανατολισμός:
Δυσκολία: 8a
Οδηγοί – Δημοσιεύσεις: Ανεβαίνοντας Νο39

 

Gallery      Διαβάστε το άρθρο

Η ορθοπλαγιά
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 στα 5)
     
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας