Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Αλογόπετρα - Αραλού
Κυριακή 25/04/10 16:25
PICTURE-pedio600

ΑΛΟΓΟΠΕΤΡΑ  – «Αραλού 7c».

Η Αραλού βρίσκεται σ΄ένα από τα πιο must sport αναρριχητικά πεδία της Αττικής, την Αλογόπετρα (σπηλιά Ρούσσου) και έχει χαρακτηριστεί ώς διαδρομή διαμάντι απ’ όσους αναρριχητές την έχουν επαναλάβει - Αθηναίους και μή.

.

Σπάνια θα βρεθεί σχοινοσυντροφιά που θα επισκεφθεί το πεδίο και δεν θα τη δοκιμάσει, ενώ παραμένει στόχος για πολλούς αναρριχητές. Nα σημειώσουμε ότι τη συγκεκριμένη διαδρομή άνοιξε ο συνήθης ύποπτος Κώστας Ρούσσος και ήταν η πρώτη που κατάφερε να αναδείξει τις εξαιρετικές δυνατότητες του πεδίου και την άριστη ποιότητα του βράχου της σπηλιάς.
Εδώ, ο Λουκάς Ντουρντουρέγκας μας δείχνει τα «χούγια» της!...

Πρώτη ανάβαση:  Κώστας Ρούσσος.

1ΦΩΤΟ 1: Μια ισσοοροπιστική πλάκα (μην την υποτιμήσετε) και 4-5 σχετικά έυκολες κινήσεις στην άρνηση μας φέρνουν στο crux. Στην τρύπα φροντίστε να βάλετε το αριστερό χέρι, απ’ όπου και κλιπάρετε το σετάκι.

2ΦΩΤΟ 2: Πιάνουμε με δεξί χέρι το κολονέτο και με το αριστερό καλό τακάκι.


3ΦΩΤΟ 3: Μετακινούμε τα πόδια μας δεξιά, με το αριστερό να πατάει πλάγια το κολονέτο και τη δεξιά φτέρνα πάνω σε οριζόντιο μεγάλο τάκο. Με τη φτέρνα να τραβάει καλά το σώμα μας πιάνουμε με το αριστερό χέρι τρύπα δίπλα απ’το κολονέτο ή το τέλος του κολονέτου που σχηματίζει πολύ καλή γωνία. Αλλάζουμε τη φτέρνα, πατάμε με τη μύτη του παπουτσιού και κλιπάρουμε σετάκι.

4ΦΩΤΟ 4: Μπαίνουμε κάλα στο δεξί πόδι και πιάνουμε ανάποδο πιάσιμο, αλλάζουμε πόδι και πάμε γρήγορα σε χούφτα. Δύο ακόμη δυναμικές κινήσεις και rest!

5ΦΩΤΟ 5: Φροντίστε να ανακτήσετε δυνάμεις μιας και οι κινήσεις (σφηνώματα σε σχισμή με κερασάκι την τελευταία κίνηση) μέχρι το ρελέ μπορεί να είναι εύκολες, σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά η επανάληψη της διαδρομής μπορεί να χαθεί πολύ ευκολα.

TIPS

1. Πολύ καλό ζεσταμα μπορείτε να κάνετε είτε στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής, είτε στα δεξιά και κάτω από την σπηλιά σε ένα πολύ ωραιο 6c. (διαδρομή Φερριτίνη).

2. Η διαδρομή έχει δύο πολύ καλά rest με το πρώτο στο τέλος της ισσοροπιστικής πλάκας (no hands rest). Το δεύτερο βρίσκεται μετά το crux και είναι μεν στα χέρια, αλλά με πολύ καλα πατήματα.

3. Φροντίστε να μην πάτε μετά από περίοδο έντονων βροχοπτώσεων μιας και το κολονέτο του crux υπάρχει περίπτωση να το βρείτε βρεγμένο. Η σπηλιά έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό οπότε το καλοκαίρι καλύτερα είναι να πάτε μετά το μεσημέρι. Ακόμη και τις ζεστές μέρες του χειμώνα το σκαρφάλωμα είναι πολύ ευχάριστο.

Καλή επανάληψη!

Foto: Βάιος Καραλάιος Κείμενο: Χρ. Τσούτσιας.

  

INFO

Βουνό: Πάρνηθα
Ορθοπλαγιά: Αλογόπετρα - Σπηλιά Ρούσσου
Καλύτερη εποχή: Άνοιξη –  Καλοκαίρι - Φθινόπωρο
Υλικά: Σετάκια.
Προσανατολισμός: Ανατολικός
Δυσκολία: 7c
Οδηγοί – Δημοσιεύσεις: Ανεβαίνοντας Νο40

 

Gallery      Διαβάστε το άρθρο

Η ορθοπλαγιά

 

(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 στα 5)
     
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας