Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Πάρνηθα Φλαμπoύρι - Δημοψήφισμα
Κυριακή 25/04/10 16:25
flampouri

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .

Μια από τις κλασικές εκτοβάθμιες διαδρομές του Φλαμπουριού, ανοιγμένη τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του '70.

.

 Πρώτη ανάβαση: Δ. Κορρές, Δ. Τσούρτης (1974).

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Από την οδό Φλωρίνης και στο ψηλότερό της σημείο, βρίσκουμε άκτιστο οικόπεδο, απ' όπου ξεκινά μονοπάτι που μας οδηγεί στην αρχή της ορθοπλαγιάς του Κάτω Φλαμπουριού, κάτω από τη χαρακτηριστική σπηλιά. Εν συνεχία το μονοπάτι τραβερσάρει στη βάση των βράχων κάτω από την ορθοπλαγιά.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Δύο ραπέλ, από την ίδια διαδρομή..

 

ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Αρκετά παλιά καρφιά. Ρελέ : Έτοιμα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η σχοινιά: Ξεκινάμε από παταράκι όπου από πάνω του υπάρχει τοίχος (VI) που μας οδηγεί σε πατάρι. Συνεχίζουμε σε αρνητικό (VI) (καρφιά) και κατόπιν σε δίεδρο (V) που μας βγάζει σε πατάρι όπου κάνουμε ρελέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιούμε βύσμα λίγο δεξιότερα, από την διαδρομή «Amstel»).

2η σχοινιά: Φεύγουμε ευθεία επάνω σε δίεδρο με πευκάκι (V) και όταν το δίεδρο γίνεται αρνητικό (καρφί) φεύγουμε αριστερά (VI-) και βγαίνουμε σε εύκολο δίεδρο με θάμνους όπου μας βγάζει σε έτοιμο ρελέ (κοινό με τη «Μεταμόσχευση»).

3η σχοινιά: Από το ρελέ φεύγουμε επάνω αριστερά (χρησιμοποιούμε το πρώτο καρφί της «Μεταμόσχευση») και τραβερσάροντας σε εύκολο πεδίο βγαίνουμε σε παταράκι με μικρό δένδρο που από πάνω υπάρχει σχισμοδίεδρο. Μπαίνουμε σ’ αυτό από δεξιά (V+) και φεύγουμε ευθεία επάνω (καρφιά, μεγάλα φρέντς).

Από την έξοδο του δίεδρου φεύγουμε τραβερσάροντας δεξιά (καρφιά) και συναντάμε την έξοδο της «Μεταμόσχευση» τελειώνοντας με τον ίδιο τρόπο.

 

skitsdimo1

dhmopsifisma

 

INFO

Βουνό: Πάρνηθα
Ορθοπλαγιά: Κάτω Φλαμπούρι
Καλύτερη εποχή: Άνοιξη –  Φθινόπωρο
Υλικά: Μια σειρά καρύδια - καρύδες. Λανιέρες.
Σχοινιά: 2Χ50
Υψομετρική διαφορά: 90μ.
Προσανατολισμός: Δυτικός
Δυσκολίες: ED - (VI)
Αριθμός Σχοινιών: 3
Οδηγοί – Δημοσιεύσεις: Ανεβαίνοντας Νο28

 

Gallery      Διαβάστε το άρθρο

Η ορθοπλαγιά
(4 ψήφοι, μέση τιμή 4.00 στα 5)
     
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας