Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Βοήθεια για το Νεπάλ
Δευτέρα 18/05/15 10:39

nepal1-1Εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, αλλά και με τους μετασεισμούς να ολοκληρώνουν την καταστροφή, η φτωχή αλλά και τόσο αγαπητή - ειδικά στους ορειβάτες - χώρα, έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας.

.

Επειδή όμως οι κυβερνητικές, αλλά και μη κυβερνητικές (ΜΚΟ) οργανώσεις συνιστούν πολλές φορές απάτη, όπου η "βοήθεια" πάει οπουδήποτε αλλού παρά σε αυτούς που τη χρειάζονται, μια ομάδα που ευαισθητοποιήθηκε με το πρόβλημα, δημιούργησε αυτοοργανωμένα και έξω από τα συνήθη κυκλώματα, ένα project βοήθειας για τους πληγέντες Νεπαλέζους.

Όπως γράφουν οι ίδιοι, "δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με κυβερνητικές ούτε μη-κυβερνητικές οργανώσεις, για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα λάβει αμοιβή ή/ούτε θα βγάλει κέρδος από αυτή την κατάσταση. Δεν θέλουμε κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις φιλανθρωπίας από αυτοματισμό, αλλά ότι κάνουμε να γίνει με τον τρόπο μας ως ουσιαστική Αλληλεγγύη. Αυτή η προσπάθεια γίνεται ως μια ελάχιστη χειρονομία υποστήριξης για τους ντόπιους σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στέλνοντας σκηνές για τους πρώτους μήνες, θέλουμε να τους στείλουμε δύναμη να πατήσουν ξανά σταθερά στα δικά τους πόδια, όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Περισσότερα για το εγχείρημα, μπορείται να διαβάσετε εδώ. 

(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας