Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Ατύχημα στη Στρογγούλα των Τζουμέρκων
Σάββατο 09/05/15 11:04

tzΔυο πεζοπόροι του συλλόγου Βρηλισσός, επιχείρησαν χθες το απόγευμα ανάβαση στην κορυφή Στρογγούλα των Τζουμέρκων (2107μ.). Κατά την κατάβαση και σε υψόμετρο 1900μ. ο ένας γλίστρισε με αποτέλεσμα κατάγματα σε πόδι και πλευρά και τραυματισμό στο κεφάλι.

.

Σε βοήθεια έσπευσε η ΕΜΑΚ, αλλά και άλλοι ορειβάτες, καθώς και ο Οδηγός Βουνού που δραστηριοποιείται στην περιοχή Γ. Θεοχαρόπουλος, που βοήθησαν τους δυο να περάσουν με ασφάλεια τη νύχτα.

Λόγω του πολύ απότομου τεραίν και του χιονιού που υπάρχει ακόμα, παραγόντων που κάνουν πολύ δύσκολη την ασφαλή κατάβαση του τραυματία, καλέστηκε ελικόπτερο, που όμως δε στάθηκε ακόμα δυνατό να προσεγγίσει λόγω της ομίχλης και του άστατου καιρού, που δυστυχώς όμως προβλέπεται να χαλάσει τις επόμενες ώρες.

Παρ' όλα αυτά, ο τραυματίας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και δε φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό και επικίνδυνο για τη ζωή του τραυματισμό. 

(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας