Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση της Ροδόπης και του Φαλακρού
Τετάρτη 22/04/15 13:46

1283458290 6Μέχρι και πριν από 15-20 χρόνια, χάρτες για τα ελληνικά βουνά δεν υπήρχαν. Η μόνη πηγή ήταν η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και η αναδημοσίευσή τους από το περιοδικό Κορφές του ΕΟΣ Αχαρνών, όπου αν και η απεικόνιση του ανάγλυφου ήταν πάρα πολύ καλή, οι χάρτες αυτοί είχαν ενημέρωση της δεκαετίας του 70.

.

 

Εδώ και 15 χρόνια η εταιρεία Ανάβαση έχει χαρτογραφήσει σχεδόν όλο το ορεινό κορμό της χώρας, αλλά τα περισσότερα βουνά των βόρειων συνόρων, είναι ακόμη αχαρτογράφητα. Ή μάλλον ήταν, γιατί μόλις αυτές τις ημέρες, μια άλλη καλή εταιρεία από την Καβάλα, η Geopsis, ολοκλήρωσε την χαρτογράφηση όλης της Ροδόπης και του Φαλακρού, για πρώτη φορά, δίνοντας επιτέλους στους πεζοπόρους, αλλά και σε κάθε επισκέπτη της περιοχής, έγκυρους, ενημερωμένους χάρτες.

untitled-1-4Η Ροδόπη και το Φαλακρό αναπτύσονται σε τρεις χάρτες από το Φαλακρό δυτικά, έως το και την περιοχή βόρεια της Κομοτηνής (Παπίκιο και λίγο ανατολικότερα), ενώ περιλαμβάνονται σε ένθεση η περιοχή της Μαρώνειας στην Κομοτηνή και το Άχλατ Τσαλ με τα στενά του Νέστου στην Ξάνθη.
Ένα μπράβο στην Geopsis και περιμένουμε, τον Όρβηλο, το Μενοίκιο και τα βουνά του Λάι-Λιά, το Μπέλες και τα Κερδύλια.

Τους χάρτες της Ροδόπης, αλλά και και ότι πεζοπορικό χάρτη ελληνικών - και όχι μόνο - βουνών κυκλοφορεί, μπορείτε να τους προμηθευτείτε από το online βιβλιοπωλείο του Ανεβαίνοντας, planetbooks.gr, ενώ εδώ, μπορείτε να βρείτε καταγραμμένες σε GPS διαδρομές, ελεύθερα για κατέβασμα.

(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας