Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Εντυπωσιακή προσπάθεια στη Down Wall ο Caldwell.
Πέμπτη 24/11/11 20:02

caldwellΕγκατέλειψε τελικά μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες, τη προσπάθειά του να ελευθερώσει τη Down Wall, μια από τις σκληρότερες διαδρομές στη νοτιοανατολική όψη του El Capitan, ο Tommy Caldwell. 

.

 

Χρειάστηκαν δέκα μέρες στα τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη, μαζί με τον Kevin Jorgeson με τον οποίο προσπαθεί το project κάμποσα χρόνια, για να ολοκληρώσει ελεύθερα τις πρώτες δώδεκα σχοινιές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν τρεις σχοινιές 5.14 (8b+/8c). Αλλά μετά ήρθε η 13η σχοινιά και πολλές μέρες προσπάθειας χωρίς αποτέλεσμα. Η δυσκολία της υπολογίζετε στο 5.14+ και η κούραση ανάγκασε τη σχοινοσυντροφιά να κατέβει στη κοιλάδα για ξεκούραση. Επιστρέφοντας στη διαδρομή, πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο Caldwell έκανε πολλές ακόμα προσπάθειες αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τελικά το δίδυμο επέστρεψε οριστικά για φέτος.

Παρά την αποτυχία του, ο Caldwell, δεν παρατάει το project. «Έχω ακόμα κίνητρο, έμπνευση και πάθος, γι’ αυτή τη διαδρομή», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «έμαθα νέες στρατηγικές και είμαι πιο κοντά από κάθε φορά, δε σκοπεύω να τα παρατήσω».

Ο Caldwell είπε ότι έχασε το λογαρισμό για το πόσες φορές προσπάθησε αυτή τη σχοινιά. «Ήμουν εκεί για μια βδομάδα, αποτυγχάνοντας συνεχώς στο crux. Υπάρχουν μερικές πραγματικά πολύ σκληρές κινήσεις. Τις έκανα όλες από rest σε rest, αλλά να τις κάνω όλες μαζί είναι άλλο πράγμα». 

Οι επόμενες δυο σχοινιές υπολογίζονται επίσης σε 5.14+ και περιλαμβάνουν τη 15η η οποία έστειλε τον Jorgesen στο νοσοκομείο νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Συνολικά η Down Wall project, περιλαμβάνει επτά 5.14 και επτά 5.13 σχοινιές, σε ένα σύνολο 30 σχοινιών!!!

Μπορεί οι προσπάθειες του Caldwell να μην ευοδώνονται, αλλά οι προσπάθειές του στο Yosemity μας αφήνουν εντυπωσιακά video.

Πηγή: www.climbing.com
Φωτο: Tim Kemple / Black Diamond

 

(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας