Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Ο Dean Potter, σκοτώθηκε σε πτήση με Wingsuit στο Yosemite
Δευτέρα 18/05/15 10:09

dean potterO Dean Potter (43), ο διάσημος για τα σόλο, τα ρεκόρ και τον αντικομφορμισμό του αναρριχητής, σκοτώθηκε προχθές Σάβββατο 16/5, σε ατύχημα στο Yosemite.

.

 

Συγκεκριμένα επιχείρησε μαζί με τον Graham Hunt, πτήση με wingsuit, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο σημείο προσγείωσης. Τα ελικόπτερα διάσωσης, τους εντόπισαν μια μέρα μετά και τα αίτια του δυστυχήματος ακόμα ερευνώνται.

Ο Potter, ήταν ένα από τα τρομερά παιδιά της αμερικάνικης αναρρίχησης της προηγούμενης εικοσαετίας, με πάρα πολλά ρεκόρ ταχύτητας στο ενεργητικό του και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει ρεκόρ ανάβασης στο Half Dome από την διαδρομή "The Snake" (5.7) και πίσω στη βάση, σε 2:17:52.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με το ίδιο πάθος με το FreeBase και το Slackline, που μαζί με την αναρρίχηση τα αποκαλούσε "outdoor τέχνες". Η προσήλωσή του και το πάθος του στο "σπάσιμο των ορίων", τον έφερε σε σύγκρουση με την βιομηχανία των outdoor sports, με αποτέλεσμα πέρσυ, ο χορηγός του (Cliff) να τον απολύσει, τόσο για τις παράτολμες δραστηριότητές του, όσο και για δηλώσεις του ενάντια στην "αποστειρωμένη καθαρότητα" που προωθούν στα sport αυτά οι εταιρείες.
Η σύγκρουσή του αυτή με την Cliff είχε κάνει αίσθηση, φωτίζοντας μια υποκριτική στάση αυτών των εταιρειών, αφού ουσιαστικά από τη μια οι χορηγοί απαιτούν από τους αθλητές αυτούς επιτεύγματα, αλλά από την άλλη τους επαναφέρουν στην τάξη, αν αυτά ξεπερνούν τα όρια που αυτές θεωρούν λογικά.    

(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας