Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Απρόσμενη κακοκαιρία σκοτώνει 24 ορειβάτες στην περιοχή της Annapurna. Αλλοι 100 αγνοούνται.
Πέμπτη 16/10/14 16:32

annapurnaΣφοδρές χιονοπτώσεις που από την Κυριακή έφερε ο ισχυρός κυκλώνας Hundhud στο νότιο Νεπάλ και ειδικά στην περιοχή του Annapurna, είχαν σαν αποτέλεσμα ένα από τα χειροτερα ορειβατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στα Ιμαλάια.

.
Συγκεκριμένα 24 ορειβάτες και sherpas που έκαναν το γύρο της Annapurna, ένα από τα δημοφιλέστερα trekking του πλανήτη, έχασαν τη ζωή τους από τις απρόσμενες για την εποχή χιονοθύελλες και τις χιονοστοιβάδες που δημιούργησαν αυτές και που τους βρήκαν στα ψηλά περάσματα  του γύρου, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 84, από τους 168 συνολικά που βρισκόντουσαν κάτω και κοντά στο πέρασμα Thorang La σε υψόμετρο 5000μ.  48 έχουν διασωθεί. 
 
Τα ελικόπτερα της διάσωσης που πέταξαν στην περιοχή είδαν πολλούς εγκλωβισμένους ορειβάτες, αλλά δε μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν και εικάζεται ότι πολλοί από αυτούς είναι νεκροί. Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ώστε να διαπιστωθεί η κατάστασή τους είναι αδύνατη, αφού τα δίκτυα τηλεφωνίας έχουν καταστραφεί. Άλλοι τρεις Νεπαλέζοι βοσκοί στη περιοχή, έχασαν επίσης τη ζωή τους.
 
Επίσης από χιονοστοιβάδα, χτυπήθηκε και το basecamp του Dhaulagiri (8167μ.), όπου αγνοούνται δυο Σλοβάκοι ορειβάτες και τρεις Νεπαλέζοι οδηγοί. Οι πιλότοι των ελικοπτέρων διάσωσης δε διέκριναν ίχνη και θεωρούνται μάλλον και αυτοί νεκροί. 
 
annapurna-circuitΤο trekking της Annapurna ή Annapurna circouit, το κάνουν χιλιάδες ορειβάτες από όλο το κόσμο κάθε χρόνο και ο Οκτώβρης θεωρείται η καλύτερη εποχή γι' αυτό.
(6 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας