Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Eπιτυχία σημείωσε η 2η Χαλαρή Συνάντηση Ορειβατικού Σκι στο Περτούλι.
Παρασκευή 22/02/13 13:23

xalara2Δεκάδες φίλοι από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΟΧΤ και συμμετείχαν στη 2η Χαλαρή Συνάντηση Ορειβατικού Σκι που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Φλεβάρη στην ευρύτερη περιοχή του Περτουλίου.

.

 

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτούς που ήθελαν να γνωρίσουν το άθλημα. Με την υποστήριξη της εταιρίας Κλαουδάτος στήθηκε το σκι τεστ της Dynafit στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου και έτσι δεκάδες φίλοι που δεν έχουν δικό τους εξοπλισμό κατάφεραν να δοκιμάσουν αυτό το καταπληκτικό άθλημα.

Οι διαδρομές που είχαν επιλεγεί ήταν μέσα στο δάσος, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρά γκρουπάκια και με τις οδηγίες των προπονητών του συλλόγου, Βασίλη Σιδέρη και Γιώργου Μαργαρίτη, έκαναν τα πρώτο τους γλίστρημα με τις "φώκιες". Όσοι επέστρεφαν καταϊδρωμένοι από τη βόλτα, τους περίμενε ζεστό τσάι και σπιτικό κέικ που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του συλλόγου.

xalara5Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας τελείωσαν αργά το απόγευμα καθώς το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά μεγάλο.
Η επόμενη μέρα επιφύλασσε χιονοδρομικό καιρό και αρκετούς πόντους φρέσκο χιόνι. Το ραντεβού δόθηκε λίγο μετά τις 8 στο Νεραϊδοχώρι, από όπου και ξεκίνησε η ανάβαση στη Νεράιδα μετά την αναγκαστική τροποποίηση του προγράμματος λόγω κακοκαιρίας.
Μετά από μια φανταστική διαδρομή στο χιονισμένο δάσος η ομάδα βγήκε στις όμορφες πλαγιές του όρους Νεράιδα και σε υψόμετρο περίπου 1900μ. αποφασίστηκε η επιστροφή στη βάση καθώς ήταν αυξημένος ο κίνδυνος χιονοστιβάδας. Η κατάβαση ήταν απλά φανταστική, με παιχνίδια, άλματα και μια πελώρια αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το γλίστρημα στην "πούδρα".

xalara3Μεγάλη βοήθεια στην όλη εκδήλωσξ, έδωσε η εταιρία Κλαουδάτος, η οποία ήταν ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ βοήθησαν και η Μαργαρίτης στο Νεραϊδοχώρι και το ξενοδοχείο St. George στη Χρυσομηλιά.
Όλες οι παροχές προσφέρθηκαν εντελώς δωρεάν στους συμμετέχοντες και αυτό ίσως κάτι σημαίνει  στις εποχές που ζούμε.

(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας